12.6.10

Δεντράκι από σύρμα: οδηγίες κατασκευής



Τα υλικά μας
συρματάκι χειροτεχνίας
χάντρες

 Αρχικά, αποφασίσουμε πόσο μεγάλο θέλουμε το δεντράκι μας. Το συγκεκριμένο είναι δεντράκι-μινιατούρα, έχει ύψος 10 περίπου εκατοστά χωρίς τη βάση και αποτελείται από 60 κλαδάκια. Σε γενικές γραμμές στη συγκεκριμένη τεχνική που σας παρουσιάζω ισχύει το εξής: για να βρούμε πόσα εκατοστά θα κόψουμε το σύρμα για να φτιάξουμε τα κλαδιά θα πολλαπλασιάσουμε επί τρία το ύψος που επιθυμούμε να έχει το δεντράκι μας: αν π.χ. θέλουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο δέντρο με ύψος 20 εκατοστά, τότε τα συρματάκια-κλαδιά θα πρέπει να είναι 55-60 εκατοστά το καθένα. Για ένα δεντράκι μινιατούρα 10 εκατοστών αρκούν κλαδιά 30 εκατοστών.

Για να κόψουμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα το συρματάκι επιλέγουμε ένα χοντρό βιβλίο του οποίου η περιφέρεια να είναι όσα εκατοστά πρέπει να είναι και τα κλαδιά του δέντρου μας (εδώ 30 περ. εκατοστά). Τυλίγουμε το συρματάκι 60 φορές γύρω από το βιβλίο και κόβουμε, ώστε να πάρουμε 60 συρματάκια των 30 εκατοστών.
Περνάμε μια χάντρα στο καθένα μέχρι το κέντρο του και στρίβουμε 5-6 φορές
Αφού φτιάξουμε τρία από αυτά τα ενώνουμε μεταξύ τους
και τα τρία πρέπει να γίνουν εννιά
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα 60 συρματάκια (3 επί 3=9 ) Με τις εννιάδες φτιάχνουμε μικρά ή μεγαλύτερα κλαδιά 9+9=18 ή 9+9+9=27 και στο τέλος τα ενώνουμε όλα μαζί και τα στρίβουμε για να φτιάξουμε τον κορμό.

 
Φροντίζουμε να αφήσουμε 4 εκατοστά πριν να τελειώσει το συρματάκι για να φτιάξουμε τις ρίζες: χωρίζουμε τον κορμό σε 3-4 κομμάτια και στρίβουμε ως την άκρη. Κόβουμε τα συρματάκια που περισσεύουν με το ψαλίδι.
Απλώνουμε λίγο τα κλαδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από το στρίψιμο και κολλάμε με ζεστή σιλικόνη το δεντράκι σε ένα βότσαλο.
 Η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από μισή ώρα, αν όμως ξεκινάτε τώρα υπολογίστε μία ώρα καλού κακού. Ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο με τις τεχνικές και ιδέες για δεντράκια είναι των εκδόσεων ΕΡΓΑΝΗ:


Στην επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πώς φτιάχνουμε δεντράκι με πολλά γυρτά κλαδιά- κλαίουσα ιτιά. Είναι πολύ εντυπωσιακό!

81 σχόλια:

marilise είπε...

SUPER DUPER OUAHAHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αν πω ότι είναι τέλειο, θα καταντήσω μονότονη;

Asteri (Maria) είπε...

χααχα θα γράψω το ίδιο με την Γιαγιά Αντιγόνη :)))
΄΄Αν πω ότι είναι τέλειο θα καταντήσω μονότονη;΄΄
Φιλάκιαααααααααααααα

sweet dreams είπε...

εχει πολυ ωραιο χρωμα!εχω και γω στο σαιτ μου αν θες να δεις λιγο πιο διαφορετικα και θα βαλω και μερικα ακομη αν μπορεσω γιατι υπαρχει καποιο προβλημα και δε μπορω να τα φορτωσω.Απλα δεν εβαλα τον τροπο που γινονται.Και παλυ μπραβο το χρωματακι ειναι πολυ καλοκαιρινο...

eleni είπε...

Κατασπληκτικό!
Ανεράιδα,τι όμορφα και απλά το περιγράφεις!Α,αυτό μπορώ να το φτιάξω,τόσο εύκολο μου φάνηκε.
Καλό Σ/Κ-φιλιά!

Ξανθή είπε...

Το έκανες πάλι το θαυματάκι σου!!
καλό βράδυ.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Απλό φαίνεται. Μήπως εσύ τα εξηγείς αναλυτικά ή πραγματικά είναι? Οπως και νάχει όμως είναι πολύ όμορφο και τα χρώματα συνδυάστηκαν άψογα μεταξύ τους.
Να πώ οτι είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ??? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

neli είπε...

Ειναι υπεροχο και επειδη οι κλαιουσες ειναι η αδυναμια μου πραγματικα δεν βλεπω την ωρα για την επομενη αναρτηση σου!!!!!

apinkdreamer είπε...

τελειο το δεντρακι! υπαρχει μια εκπληξη για σενα στο μπλογκ μου!!!

kiki είπε...

Υπέοροχο όντως!

simonmad είπε...

΄Ομορφο και πρωτότυπο. Πρώτη φορά βλέπω δεντράκι με τέτοιες χάντρες και μάλιστα μία μόνο σε κάθε κλαδί. Συνήθως είναι κάπως διαφορετικά φτιαγμένα, με χρυσό σύρμα, και για να είμαι ειλικρινής δε μου αρέσου και πολύ. Σ' αυτό μου άρεσε το διαφορετικό χρώμα και η στρογγυλή μεγάλη χάντρα. Εύγε!

Magda^_^ είπε...

Ουαου!Είναι όντως τόσο ευκολο όσο το παρουσιάζεις?? Μου φαίνεται πολύυυ καλό για να είναι αληθινό!χχαχαχα:)Θέλω να το δοκιμάσω!(αν καταφέρεις να μου βρεις έστω και ένα πράγμα εδώ μέσα που να μην θέλω να το δοκιμάσω,θα σου στείλω όλα μου τα λεφτά!!!):)))
Φιλιάα!

Unknown είπε...

Πραγματικά τέλειο και φυσικά μου αρέσει το ροζ χρώμα στο σύρμα. Πραγματικά το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!!! Μπράβο γλυκειά μου Ανεράιδα!!!

my craft and art creations είπε...

υπέροχο !!! τέλειες οδηγίες!!

Ανεράιδα είπε...

Marilise, ενθουσιώδης και αυθόρμητη όπως πάντα, σ' ευχαριστώ!

Χρυσά Στάχυα, να 'σαι καλά!

Γιαγιά Αντιγόνη, αν το πεις με μια ιστορία, όχι!

Asteri, σε ευχαριστώ πολύ!!

Ανεράιδα είπε...

Sweet dreams, έχω φτιάξει πάνω από 200 τέτοια για τη βάφτιση της μικρής μου...δε σκοπεύω να φτιάξω κι άλλα σύντομα, πάντως θα πάρω μια ιδέα και από τα δικά σου!

Ελένη, μπορείς, πίστεψέ με....εδώ εσύ φτιάχνεις άλλα κι άλλα, σ' αυτό θα κολλήσεις; Τα δεντράκια θέλουν υπομονή και γούστο στην επιλογή των υλικών, όχι ιδιαίτερη δεξιοτεχνία...(όχι πως δε θα την έχεις και αυτή)

Ξανθή, να 'σαι καλά, σε ευχαριστώ!

Χαρά, έχεις δίκιο, είναι απλό. Δοκίμασε το!

Ανεράιδα είπε...

Neli, αλήθεια;; ε τότε θα στην αφιερώσω...

Apinkdreamer, έρχομαι τρέχοντας, ευχαριστώωωωω!!

Κiki, thank you dear!

Simonmad, ροζ σύρμα πρώτη φορά χρησιμοποιώ κι εγώ να σου πω την αλήθεια. Οι χάντρες αυτές μ' αρέσουν πολύ και ως προς το μέγεθος γιατί γυρνάνε το σύρμα από μόνες τους (δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες έτσι όπως το είπα...)

Ανεράιδα είπε...

Μάγδα, έχεις πολλά, ή να μην μπω καν στον κόπο;; χαχα Χωρίς πλάκα είναι πολύ εύκολο, αν σ' αρέσει, να το δοκιμάσεις!!

Μaria Z. να 'σαι καλά, ευχαριστώ! Είναι εύκολο!

Mycraftandartcreations, σε ευχαριστώ πολύ επίσης. Χαίρομαι που σου άρεσε!

mato είπε...

ηθελα απο καιρο να αγορασω αυτο το βιβλιαρακι και τωρα μου ελυσες τα χερια!!!πραγματικα ειναι εντυπωσιακοοοοο!!!!!!!θα το δοκιμασω σιιιιγουρα(αν και μπορει να μου παρει κανενα δυωρο...)!!!!!!!!
φιλααααααακιαααααα!!!!!!!!

princess είπε...

Είναι καταπληκτικό ανεραίδα μου, αλλά εγω να πω την αλήθεια μια φορά επιχείρησα να κάνω και το παράτησα στα μισά, το δικό μου ηταν χάλια το δικό σου είναι φοβερό....

NANTIA είπε...

Πάντα είχα μια περιέργεια για το πως φτιάχνονται! Ευχαριστούμε καλή μας Ανεράιδα! Περιμένω και την κλαίουσα ιτιά!!!
Καλό βράδυ!

nitsa2009 είπε...

ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.

tivolio είπε...

δεν ξέρω τι να πω, κάθε φορά με εκπλήσεις και πάλι.. μπράβο και πάλι μπράβο.. καταπληκτικό!!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Αχ αυτά τα χεράκια σου... θησαυρούς κρύβουν!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Μαιρη είπε...

Μπράβο σου!! Πολύ όμορφο!! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!!!

Rena είπε...

Αυτά τα δεντράκια πάντα μου άρεσαν,αλλά επειδή τα έβρισκα έτοιμα λόγω του ότι μου φτιάχνει η θεία μου δεν είχα μπει στο κόπο να δω πως φτιάχνονται και τώρα μου έδωσες εσύ την ευκαιρία!
Πάντως εγώ θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω ένα τεράστιο,καλή ιδέα;

DESPO είπε...

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΟΥ!!ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΠΑΝΤΩΣ 200 ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΟΣ!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝΣΟΥ!!!!!

Katerina είπε...

Είσαι ΘΕΑ! Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες, αν και δεν πιστεύω να το τολμήσω... ... !
Περιμένω να δω και την λουλουδιασμένη ιτιά ;-)

Ρούλα είπε...

oyaoy!! καλα ειναι φανταστικο!! ειχα φτιαξει ενα αλλα δεν το ξανακανω!! δεν ειμαι εγω για τετοια νομιζω!!

φιλακιαααααα

Ανεράιδα είπε...

Mato, σε ευχαριστώ. Καλή επιτυχία!!

Princess, μήπως νόμιζες ότι δεν ήταν καλό;; Αυτά δε δείχνουν παρά μόνο όταν ολοκληρωθούν.....αν σ' αρέσουν ξαναπροσπάθησε!

ΝΑΝΤΙΑ, τα βασικά είναι αυτά, οι παραλλαγές άπειρες. Σε ευχαριστώ!

nitsa2009, σε ευχαριστώ πολύ!!

anastasia, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Ανεράιδα είπε...

Πλεκτό Εγκώμιο, πάντα με τα καλά σου λόγια, να 'σαι καλά!

Μαίρη, παρακαλώ! Και εγώ σε ευχαριστώ!

Ρένα, το τεράστιο σημαίνει πολλαπλάσια δουλειά και πολλλλλλλάαααα υλικάααα! Αν έχεις το κουράγιο, θα ήθελα πολύ να το δω....

DESPO, να 'σαι καλά κοπέλα μου, τι ωραία λόγια! Η αλήθεια είναι ότι μου είχε γίνει έμμονη ιδέα και προετοιμαζόμουνα μήνες....τώρα που το σκέφτομαι όντως ήταν απίστευτο!!

Κατερίνα και Ρούλα, μη μου λέτε τώρα ότι φοβάστε τα δεντράκια! Εδώ φτιάχνετε άλλα κι άλλα. Αυτά δε θα πετύχετε;; Τσ τσ τσ, χαχα

Demi είπε...

Αξιοθαύμαστα τα δεντράκια σου...όπως και όλα όσα φτιαχνεις ...Μπράβο και ευχαριστουμε για τις οδηγιες ..πολυ θα ηθελα να φτιαξω κι εγώ ..εστω και ενα!

Ανώνυμος είπε...

τα δεντράκια σου είναι τέλεια!μπήκα και εγώ στον πειρασμό να φτιάξω ένα και δοκίμασα με γαλβανισμένο σύρμα,στα κλαδάκια μου βγήκαν εντάξει για πρώτη φορά αλλά στον κορμό δεν τα κατάφερα,δεν δουλεύεται εύκολα.πόσα χιλιοστά είναι το δικό σου συρματάκι,πως να το ζητήσω?
Φιλικά Μαρία!

Ανεράιδα είπε...

Mαρία γεια σου!

Με γαλβανισμένο σύρμα έχω δοκιμάσει κι εγώ... πρέπει να βάλεις πολύ λίγα συρματάκια για να μπορείς να το στρίψεις. Έτσι βέβαια θα είναι πολύ φτωχό....Καλύτερα να πάρεις συρματάκι χειροτεχνίας 0,3 ή 0,4 χιλιοστά, το πολύ 0,6. Θα το βρεις σε μαγαζιά με είδη χόμπυ, χαρτοπωλεία και είδη συσκευασίας σε πάρα πολλά χρώματα! Καλές δημιουργίες!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,θα κάνω μια έρευνα αγοράς και ελπίζω να βρω.
περιμένουμε και άλλες όμορφες δημιουργίες σου!!
Μαρία!!

Unknown είπε...

Test

IWANNA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IWANNA είπε...

Ανεράιδα καλησπέρα!!! Πολύ όμορφα τα δεντράκια σου!! Κ η όλη προσπάθεια για το πως κατασκευάεται ενα δεντρακι είναι πάρα πολύ αξιόλογη!! Ασχολούμαι κ εγώ με την κατασκευή μικρών δέντρων κ μπορώ να πω ότι έχω καταενθουσιαστεί!! Το μόνο αρνητικό είναι η δύσκολη εύρεση πρώτης ύλης που είναι το σύρμα...Έχω αναρτήσει κ εγώ μερικά στην σελίδα μου, θα χαρώ πολύ να μου πεις την γνώμη σου μιας κ εγω ασχολούμαι μόνο 1,5 χρόνο!!! Καλή συνέχεια κ καλές δημιουργίες!!!

maria_klmt είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΡΜΑΤΑΚΙ.ΡΕ ΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΡΜΑ???ΕΓΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΩΡΙΣΚΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΣΥΡΜΑ?ΣΕ Ν ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!

maria_klmt είπε...

ΙΩΑΝΝΑ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΣΥΡΜΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ !!!
http://pacoartcenter.gr/ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

fuku είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

emeis ftia3ame ta xristougenna sto sxoleio kai mas epernan panw apo mia wra!analoga me to mege8os kai posa kladia !

Ioanna Veremi είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τελεια ειναι ολα!!!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσεσ να φτιαξεισ δεντρακια μπομπονιερεσ ??εαν ναι ποσο θα στοιχιζε το καθενα??γιατι ενδιαφερομαι!! ευχαριστω

Ανεράιδα είπε...

Anwnyme/h steile moy se parakalw mhnyma sto aneraida10@gmail.com na synennohthoume....gia posa kommatia milame?

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια κατασκευη

Χρυσούλα είπε...

Πάντα αναρωτιόμουνα πως γίνονται αυτά τα δεντράκια!Μετά από τις αναλυτικές οδηγίες σου ίσως το προσπαθήσω...Καλές δημιουργίες σου εύχομαι!

Amanda είπε...

υπεροχο και πανευκολο

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλη μου! Το δεντράκι εξαιρετικό και ξεκίνησα να φτιάχνω κι εγώ με σύρμα ανθοδετικής το οποίο και είναι σκηρό.Το δικό σου σύρμα χειροτεχνίας φαίνεται να είναι αρκετά μαλακό.Υπάρχει σε διάφορα χρώματα?Πώς το ζητάω και από που θα μπορούσα ν α το προμηθευτώ??
Σε ευχαριστώ πολύ!

Ανεράιδα είπε...

To συρματάκι χειροτεχνίας το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη χόμπυ, μεγάλα χαρτοπωλεία ή σε αποθήκες με υλικά συσκευασίας. Υπάρχει σε διάφορα πάχη και σε διάφορα χρώματα. Το 0,3 ή 0,4 είναι αρκετά καλό για δεντράκια.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου απο πάνω!θα σου στείλω φωτογραφίες απο τα δεντράκια μου να μου πεις την γνώμη σου.Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα.Σκέφτομαι να κάνω και άσπρα βότσαλα με decoupage χαρτοπετσέτας και απο πάνω κρακελέ.Γνωρίζεις καθόλου την όλη διαδικασία?

Ανώνυμος είπε...

Καλά υπέροχο!!! Να σε ρωτήσω κάτι? Πόσα μέτρα χρειάστηκες για το μικρό? Λίνα

Ανεράιδα είπε...

60 επί 30 εκατοστά ίσον 18 μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον το εκανα κ εγω σημερα αλλα.. πηρα 0,6 κ μου εκοψε τα δαχτυλα (μεταφορικα) στο στριψιμο οποτε θα προτεινα πιο μικρο, 0,3 ή 0,4 οπως λες κ εσυ πιο πανω απλα δεν ξερω μηπως με το βαρος απο των χαντρων "πεφτει". εγω πηρα δυο ειδων, περλες κ λουλουδακια, εξου κ το 0,6. θα σας στειλω φωτο..

Ανώνυμος είπε...

Ανεραιδα σε παρακολουθω χρόνια. οι κατασκευες σου υπεροχες. θα ήθελα τα φώτα σου. θέλω να κάνω φαναράκια και δεν ξέρω τι συρμα να χρησιμοποιησω ούτε από ποιο μαγαζί στο ηρακλειο να παω. σε ευχαριστώ περιμένω απάντηση σου.

Ανώνυμος είπε...

ΣΎΡΜΑ ΓΙΑ ΧΕΡΟΥΛΙΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ

Ανεράιδα είπε...

σύρμα γαλβανιζέ θα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα χρωμάτων-σιδηρικών, το πουλάνε συνήθως σε κουλούρες πολλών μέτρων.....αν θέλεις κάτι πιο εύχρηστο, θα βρεις σε αποθήκες με κουτιά, υλικά για μπομπονιέρες κλπ. χρωματιστό συρματάκι γύρω στο 0,6 (Ο Βεκράκης έχει σίγουρα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ή το super pack στην αγορά). Επίσης, σε όλα σχεδόν τα χαρτοπωλεία υπάρχει συρματάκι ασημί ή χρυσό πολύ μικρού πάχους (δεν νομίζω ότι θα σου κάνει...). Αν θέλεις κάποια διευκρίνιση, επικοινώνησε μαζί μου στο aneraida10@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μου Ανεράιδα, σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!! Ευχομαι πάντα να είσαι αστείρευτη από φαντασία.!!Δε θα πάψω να σε παρακολουθώ!!

Ανώνυμος είπε...

πολυ ομορφο το δεντρακι...ασχολουμαι και εγω αλλα δεν εχω βρει τροπο να τα κολλαω πανω σε πετρα!η σιλικονη ξεκολλαει.εχεις κατι να μου προτεινεις;

Ανώνυμος είπε...

πανεμορφο δεντρακι ομως απο που αγοραγεις το συρμα

Unknown είπε...

Καλησπέρα και 1000 μπράβο!!! Κάνω κι εγώ δεντράκια απλά σταμάτησαν να πουλάν ε αυτό το σύρμα στο χρώμα του χαλκού και δεν βρίσκω πουθενά. . Θεσσαλονίκη

Unknown είπε...

Καλησπέρα γλυκιά μου θα ήθελα να κάνω δεντρακια για μπομπονιέρες γάμου μήπως ξέρεις που θα βρώ φθηνό σύρμα και χάντρες

Δομένικος Τζαβάρας είπε...

Καλησπέρα θέλω ένα δέντρο τής ζωής 25cm επικοινωνία στο 6987120926 Τζαβάρας

ShadowNinja42 είπε...

Eskişehir
Adana
Sivas
Kayseri
Samsun
T6SLUD

Per2i είπε...

Erzurum
istanbul
Ağrı
Malatya
Trabzon
KUOP

Şehrazat6 είπε...

elazığ
bilecik
kilis
sakarya
yozgat
OYJ

mrHaldun είπε...

görüntülü show
ücretlishow
MYNX

LunarSorceress είπε...

çankırı evden eve nakliyat
kırşehir evden eve nakliyat
kütahya evden eve nakliyat
hakkari evden eve nakliyat
antalya evden eve nakliyat
85K6

3E2A6Kenya4E1D2 είπε...

D8B1D
Afyon Lojistik
Altındağ Fayans Ustası
İstanbul Parça Eşya Taşıma
Kocaeli Parça Eşya Taşıma
Kocaeli Şehirler Arası Nakliyat
Çanakkale Parça Eşya Taşıma
Çorum Parça Eşya Taşıma
Niğde Parça Eşya Taşıma
Tekirdağ Parke Ustası

5726BDarnell1E382 είπε...

D263F
Ankara Şehir İçi Nakliyat
Gate io Güvenilir mi
Trabzon Lojistik
Coin Nedir
Sinop Evden Eve Nakliyat
Keçiören Boya Ustası
Kırıkkale Parça Eşya Taşıma
Muş Lojistik
Kırşehir Evden Eve Nakliyat

41217AudrinaF12CB είπε...

C6EC5
Kayseri Evden Eve Nakliyat
Artvin Lojistik
Bilecik Evden Eve Nakliyat
Hamster Coin Hangi Borsada
Ergo Coin Hangi Borsada
Yozgat Parça Eşya Taşıma
Ünye Marangoz
Balıkesir Şehir İçi Nakliyat
Ankara Fayans Ustası

BFAA3King4EAC1 είπε...

D0F96
Bee Coin Hangi Borsada
Kastamonu Evden Eve Nakliyat
Antalya Şehir İçi Nakliyat
Çerkezköy Kurtarıcı
Tokat Parça Eşya Taşıma
Nevşehir Şehirler Arası Nakliyat
Çerkezköy Çilingir
Eryaman Fayans Ustası
Silivri Çatı Ustası

398E4AzulB0583 είπε...

626B8
Konya Lojistik
Trabzon Evden Eve Nakliyat
Ankara Parça Eşya Taşıma
Gümüşhane Şehirler Arası Nakliyat
Gümüşhane Parça Eşya Taşıma
Çanakkale Şehirler Arası Nakliyat
Siirt Şehirler Arası Nakliyat
Yozgat Parça Eşya Taşıma
Milyon Coin Hangi Borsada

72C5ABrenda20292 είπε...

DB915
referanskodunedir.com.tr

05D40DestinyA665A είπε...

25FBB
https://referanskodunedir.com.tr/

3848ATommieE5B35 είπε...

0F817
binance indirim

92BFCSonia48E7A είπε...

8618B
referans kodu

6B1FFBlazeAA529 είπε...

194A6
Parasız Görüntülü Sohbet
Coin Nasıl Kazılır
Görüntülü Sohbet Parasız
Wabi Coin Hangi Borsada
Soundcloud Reposts Satın Al
Kripto Para Nasıl Alınır
Bitcoin Kazanma
Binance Kaldıraçlı İşlem Nasıl Yapılır
Btcst Coin Hangi Borsada

1E032BrendaED2FD είπε...

C8A28
onekey
dappradar
trezor suite
shiba
poocoin
roninchain
satoshi
layerzero
dextools

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails