27.6.10

Άλμπουμ φωτογραφιών γάμου: οδηγίες κατασκευής

Επιτέλους βρήκα σήμερα το χρόνο και έφτιαξα το δεύτερο άλμπουμ! Μου πήρε βέβαια όλο το απόγευμα και δεν έμεινα και απολύτως ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.....κι αυτό γιατί χρησιμοποίησα περισσεύματα, δεν είχα πολλά υλικά και κυρίως χαρτιά, οπότε είναι αρκετά ερασιτεχνικό. To πρώτο που έφτιαξα, παρόμοιας αισθητικής, είναι για μένα ωραιότερο (δείτε το εδώ!). Τέλος πάντων, σημασία έχει η διαδικασία.

Το άλμπουμ είναι αυτό:


Έχουμε λοιπόν 20 χαρτόνια κάνσον 30 επί 30 εκατοστά και 2 εξώφυλλα ίδιου μεγέθους από χοντρότερο χαρτόνι.



Κόβουμε στα πλάγια των εξωφύλλων δύο λωρίδες 3,5 επί 30 εκατοστά και κάνουμε 5 τρύπες με το περφορατέρ στα ίδια ακριβώς σημεία.



Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε σαν πρότυπο τα χαρτόνια αυτά και κάνουμε στα εσωτερικά φύλλα τρυπούλες, στα ίδια ακριβώς σημεία.



Αν είμαστε προσεκτικοί θα πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα



Κατόπιν, φτιάχνουμε τα εξώφυλλα: τοποθετούμε τη λωρίδα που κόψαμε και αυτό που έμεινε δίπλα δίπλα σε απόσταση 2-3 χιλιοστών



τα αναποδογυρίζουμε σε χαρτί της αρεσκείας μας (εγώ για το μπροστά χρησιμοποίησα δύο χαρτιά), κολλάμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα (σαν να τυλίγουμε δώρο).



Ανοίγουμε τις τρυπούλες και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα:
 

Στο εσώφυλλο κολλάμε ένα χαρτί της αρεσκείας μας και ανοίγουμε πάλι τις τρυπούλες. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο εξώφυλλο.



Τσακίζουμε τα εξώφυλλα στο σημείο που υπάρχει το κενό για να ανοίγουν ευκολότερα και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα εσωτερικά φύλλα (στους 3.5 πόντους, την τσάκιση την κάνουμε με χάρακα και χαρτοκόπτη).



Σειρά έχει η βιβλιοδεσία: αφού φτιάξουμε το βιβλίο βάζοντας στη θέση τους εξώφυλλα και εσωτερικά φύλλα, περνάμε την κορδέλα στις τρυπούλες και δένουμε όπως μας αρέσει. Για να περνάει ευκολότερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσιμπιδάκι ή μια παραμάνα.



το πίσω μέρος



Αν θέλουμε μπορούμε ανάμεσα στις σελίδες να βάλουμε μερικές λωρίδες σαν τις παρακάτω για να μπορεί το βιβλίο μας να αποκτήσει και πάχος χωρίς να ανοίγει αντιαισθητικά.



Διακοσμούμε όπως μας αρέσει και είναι έτοιμο.

΄

 

Είναι μια ωραία απασχόληση αλλά αρκετά χρονοβόρα, χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες, χωρίς την εσωτερική διακόσμηση. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει κρίκους για πιο εύκολο, γρήγορο και σίγουρο αποτέλεσμα, εγώ προτίμησα κορδέλα γιατί έχω συνδυάσει τους κρίκους με βαφτίσια περισσότερο (κάτι πιο παιχνιδιάρικο). Τώρα βέβαια οι κοπέλες που ασχολούνται περισσότερο από μένα ξέρουν και καλύτερα τις εναλλακτικές σχετικά με τη βιβλιοδεσία...

14 σχόλια:

apinkdreamer είπε...

ειναι υπεροχο και οι οδηγιες σου σαφεις και κατατοπιστικες!!!
καλη εβδομαδα!

Λαμπρινή είπε...

Εκανα μεγάλη χαρά όταν είδα ότι θα μας δείξεις πως κάνεις τα άλπουμ και σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ!!Μπράβο σου για άλλη μια φορά!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα ευχαριστούμε
ειναι πολυ κατατοπιστικά ολα αυτα που ειχες την καλοσύνη να φωτογραφίσεις και να γράψεις
να εισαι καλά

Unknown είπε...

Aνεράιδα οι οδηγίες σου μου είναι πολύτιμες!!! Νομίζω οτι για το δέσιμο επίσης ενός ευχολογίου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πριτσίνια αλλά δεν το λέω και με βεβαιότητα!! Πάντως θα εφαρμόσω τις οδηγίες σου πολύ συντομα!!!

Φιλιά

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεν είσαι ικανοποιημένη;
Είναι όμορφο πολύ και οι οδηγίες σαφέστατες, μέχρι που λέω να ξεκινήσω ένα!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

neli είπε...

Εγινε παρα πολυ ομορφο!!!!!
Μπραβο σου κοπελα μου!!!

manousina είπε...

Καλημέρα, σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις δημιουργίες σου και τις τεχνικές σου. Είναι πολύ όμορφο το άλμπουμ

tivolio είπε...

πολύ απλές οι οδηγίες σου και σίγουρα θα ξεκινήσω και εγώ να το δοκιμάσω!! σε ευχαριστώ και παλι για τις πολύτιμες τεχνικές σου :)

...irida... είπε...

Καλημερα! το κανεις να φαινεται πολυ ευκολο!ευχαριστουμε για τις οδηγιες και τις φωτογραφιες!!!Καλη εβδομαδα!

sweet dreams είπε...

Το ενα πιο ομορφο απο το άλλο.Απλα εχω μια αιωνια απορια με τον διακορεφτη.Πως μπορεις και δεν χανεις τις τρυπες!Εγω ακομα δεν το καταφερα.Αν θελω να ανοιξω τρυπες π.χ σε πεντε σελιδες στο ιδιο σημειο δεν τα καταφερνω.Εχεις να προτεινεις τιποτα!?Περιμενω απαντηση.Η συμβουλη σου ειναι πολυτιμη!φιλακια

sweet dreams είπε...

οσο ευκολο ακουγεται πως το κανεις τοσο με δυσκολευει!

Ανεράιδα είπε...

Apinkdreamer, σε ευχαριστώ! Δοκίμασες τελικά να φτιάξεις;;

ΛΑΜΠΡΟΥΚΑ, σε ευχαριστώ! Καλές δημιουργίες τώρα!

Ειρήνη, να 'σαι καλά!

Maria Z, πρέπει να έχεις δίκιο....ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν ξέρω τι είναι τα πριτσίνια! Ούτε τα υπόλοιπα υλικά για σκραπμπουκινγκ, τα ακούω αλλά δεν ξέρω ποιο είναι ποιο ή ποια η χρήση του.....

Ανεράιδα είπε...

Γιαγιά Αντιγόνη, να το ξεκινήσεις βέβαια και να το γεμίσεις με τις ωραίες σου ιστορίες!! Περιμένουμεεεεε.....

Neli, ευχαριστώ!

Manousina, καλώς ήλθες! Σε ευχαριστώ!

Anastasia, βεβαίως να ξεκινήσεις! Καλές δημιουργίες!

Ανεράιδα είπε...

Irida, εύκολο είναι απλώς χρονοβόρο, σε ευχαριστώ!

Sweet dreams, το θέμα είναι τι διακορευτή χρησιμοποιείς....αν έχεις το κλασικό με τις δυο τρύπες που έχουν στις δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ δύσκολο να στοχεύσεις εφόσον δεν ξέρεις που θα τρυπήσεις κάθε φορά. Εγώ έχω βολεύτεί ένα μικρό που κάνει μία τρύπα κάθε φορά και μπορείς να δεις και να τρυπήσεις στο σημείο ακριβώς που θέλεις....Πάλι δεν είναι οι τρύπες ακριβώς ακριβώς στα ίδια σημεία αλλά η δουλειά γίνεται...

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails