18.8.10

Τούρτα Tinkerbell



Αρχικά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια σας για την τούρτα μου! Δεύτερον, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά πολύ πολύ χρονοβόρα. Τρίτον και σημαντικότερο, δεν ήταν δική μου ιδέα, αλλά αντιγραφή μιας εξαιρετικής τούρτας που βρήκα στο web και που σ' αυτήν κόλλησα με την πρώτη.... Όταν δε κόλλησε και η Βίκυ, συνειδητοποίησα με τρόμο ότι έπρεπε να τη φτιάξω κιόλας!!
Η έμπνευση μου ήρθε από το lawhobbies.blogspot.com και ήταν αυτή:


Η κοπέλα που την είχε φτιάξει πληροφορούσε τον αναγνώστη ότι η τσαγιέρα στην κορυφή είναι παιχνίδι.... Έτσι, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το βρω....Έπεισα χωρίς καμιά δυσκολία τη Βίκυ να είναι αυτό το δώρο γενεθλίων της και αγοράσαμε λοιπόν για 30 ευρώ την τσαγιέρα/σπιτάκι της Tinkerbell και των φιλενάδων της (πολύ ...τίποτα για 30 ευρώ, αλλά τέλος πάντων, για εμάς τουλάχιστον τα λεφτά του τα έβγαλε!)

Η τούρτα για να φτιαχτεί μου πήρε δύο ολόκληρες ημέρες.....δεν ήταν τόσο η δουλειά που έπρεπε να γίνει, όσο ο χρόνος που χρειαζόταν για να παγώσουν οι στρώσεις, ειδικά με τόση ζέστη που έκανε αυτές τις μέρες! Αρχικά έφτιαξα τρία παντεσπάνια με διάμετρο 30 εκατοστά, τα έβρεξα λίγο με σιρόπι και έβαλα ενδιάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χρωμάτισα λιλά τη ζαχαρόπαστα και την άνοιξα σε φύλλο,(απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς έκανε τόση ζέστη που το φύλλο κολλούσε παντού, δεν ΄πα να έβαζα από κάτω στρώμα την άχνη, δεν 'πα να τό 'βαζα πάνω σε λαδόκολλα, το ίδιο του έκανε....τελικά προσπάθησα και το ξεκόλλησα από τη λαδόκολλα, αλλά με συνέπεια να μη γίνει λείο και να σπάσει σε κάποια σημεία....τέλος πάντων, προσπάθησα να το καλύψω).  Καλά κακά  την κόλλησα με βουτυρόκρεμα στην τούρτα. Αυτό μου πήρε ολόκληρη την πρώτη ημέρα, γιατί η κάθε στρώση που έμπαινε έπρεπε να παγώσει στο ψυγείο καλά για να μπει η επόμενη....Το βράδυ της πρώτης ημέρας έφτιαξα τα παντεσπάνια για το δεύτερο ΄'όροφο" και τα είχα έτοιμα για την επομένη.
Την επόμενη μέρα πρωί πρωί έφτιαξα τον πάνω όροφο σε άλλο επίπεδο πιάτο (έχει σημασία το επίπεδο, για να μπορεί να βγει εύκολα με σπάτουλα). Πάλι παντεσπάνια (2) με κρέμα στη μέση, βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα ανοιχτό πράσινο. Το άφησα πολλές ώρες να παγώσει για να βγει όμορφα. Εντωμεταξύ με το πράσινο χρώμα έφτιαξα μπιλάκια και στόλισα τη βαση της τούρτας, καθώς και κλαδάκια και φύλλα που κολλούσα πάνω στην πρώτη βάση βουτώντας το δάχτυλό μου σε λίγο νεράκι.

Αφού ο δεύτερος όροφος είχε παγώσει καλά, τον έβγαλα με μια σπάτουλα από το πιάτο του και τον τοποθέτησα στη μέση του πρώτου. Είχα βάλει όμως από πριν τέσσερα καλαμάκια για υποστύλωμα στα σημεία που υπολόγισα ότι θα πατούσε για να στηριχτεί (για μη βουλιάξει η τούρτα). Αυτό το είδα εδώ.



Στόλισα τον κάτω όροφο με ροζ τριανταφυλλάκια. Τα μεγάλα τα έφτιαξα όπως δείχνει εδώ, ενώ τα μικρά που ήταν και πολύ πολύ εύκολα όπως ακριβώς έστριβα το γκοφρέ χαρτί για να φτιάξω τα topiary.



Με το κορνέ και με χρωματισμένη ροζ σαντυγί έβαλα ροζέτες και στη βάση του δεύτερου ορόφου.
Έφτιαξα και ένα φιόγκο με ζαχαρόπαστα όπως δείχνει  το φοβερό   www.cakejournal.com


 
Μάλιστα χρειάστηκε να φτιάξω δύο φιόγκους καθώς ο πρώτος μου έσπασε όταν πήγα να κλείσω το ψυγείο...γκρρρρρ......

Στη συνέχεια στόλισα και το δεύτερο όροφο με γαλάζια κλαδάκια και λιλά λουλουδάκια (σόρυ για τη φωτο)
τοποθέτησα την τσαγιέρα και τις φιγούρες στην τούρτα, τέλος το κεράκι και έτοιμη!


Συγνώμη που δεν  έχω περισσότερες φωτο, αλλά δεν μπορούσα να βγάζω συνέχεια λόγω πίεσης. Όσο για τη συνταγή που έφτιαξα έχω ξαναγράψει εδώ πώς φτιάχνω το παντεσπάνι, τις κρέμες κλπ αν και σε αυτά ο καθένας έχει τη δική του συνταγή. Εξάλλου,  αυτή η συγκεκριμένη τούρτα βγήκε πολύ γλυκιά για τα γούστα μου κι έτσι την επόμενη φορά θα πρέπει να αναπροσαρμόσω τη συνταγή.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για πληροφορίες και οδηγίες έπεσα σε καταπληκτικές σελίδες με φοβερές ιδέες και αναλυτικές οδηγίες. Δείτε ας πούμε ένα ωραίο τρενάκι (για μια κοπέλα που θέλει να φτιάξει σχετική τούρτα), ή ένα γλυκύτατο λαγουδάκι.

Για κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, μπείτε στο www.mysweetandsaucy.com


Σας φιλώ και φεύγω για καμιά δεκαριά μέρες. Τα ξαναλέμε!!

22 σχόλια:

Magda^_^ είπε...

Γεια στα (μαγικά) χέρια σου!!
Πω πω είναι υπέροχη!!Φαντάζομαι όλες οι καλεσμένες ή που θα έσκασαν από ζήλια ή που θα σου έδιναν παραγγελίες από τώρα για τα δικά τους γενέθλια ε?:):)
Άξιζε η τόση ταλαιπωρία όμως!Πες μας λίγο τι έκανε η μικρή όταν είδε την τούρτα και τι έλεγε στις φίλες της!!
Σε φιλώ!:-*

Melenia Agapides είπε...

Δεν έχω λόγια. Πραγματικά. Μπράβο σου για τον κόπο, την φαντασία, την ερευνα στο ίντερνετ, την εκτέλεση!!! Να χαίρεσαι την κορούλα σου και να της κάνεις κάθε χρόνο κατι τόσο εξαιρετικό όπως αυτή η τούρτα!

sweet dreams είπε...

EINAI TELEIA!!!!!ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ.

Unknown είπε...

Ειναι υπεροχη! Εξαλλου δεν περιμενα κατι λιγοτερο απο εσενα!!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Γύρισα κι έπεσα μέσ τα πάρτυ και τη γλύκα!
Τι πανέμορφα πράγματα έφτιαξες πάάάλι!!!!!!!!!
Σου εύχομαι να τα κατοστήσει το Βικάκι σου και να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς μα πάνω απ όλα ΓΕΡΗ!
Δεν είναι μόνο το πόσο κουράστηκες γι αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα αλλά και το ψάξιμο μέχρι να φτάσεις εδώ.
ΜΠΡΑΒΟ σου , χίλια ΜΠΡΑΒΟ, αλλά έτσι είμαστε οι μανούλες,θέλουμε το καλλίτερο για τα καμάρια μας.
Παντα να την καμαρώνεις κι εμείς ΕΣΕΝΑ.
Κι εμένα μου λειψες κι μόλις ήρθα άρχισα μανιωδώς το σερφάρισμα να δω τι έχω χάσει.
Φιλιά πολλά.

Φωτεινή είπε...

Σε είχα ικανή να φτιάξεις και την τσαγιέρα! Γ(ια να πω την αλήθεια ήμουν σίγουρη ότι την είχες φτιάξει εσύ!) Τι να πω... το κουράγιο και την όρεξή σου να έχω όταν θα είμαι παντρεμένη με παιδιά! Μπράβο και ξανά μπράβο!
Να σου ζήσει και πάλι η Βίκυ και να σε χαίρεται η οικογένειά σου! (Υπάρχει μέρα που δεν κάνεις κάτι καλλιτεχνικό? Είμαι πεπεισμένη ότι και το καθημερινό φαγητό που σερβίρεις πρέπει να έχει στήσιμο ΑΑΑ εστιατορίου!)
Πολλά Φιλιά!!!!!!

Μarion, είπε...

Καταπληκτικη τουρτα και πολύ ωραία ιδέα το παιχνιδι-τσαγερό.

Να το χαιρεσαι το κοριτσάκι σου και πάντα γλυκές δημιουργίες.

Και οι φωτο με τη συναρμολόγηση της τουρτας χρήσιμη πολύ. Οντως η ζέστη δυσκολευει τέτοιες κατασκευές αλλά όλα καλά σου βγήκαν.

Και του χρόνου :)

Δέσποινα είπε...

Υπέροχη!Αλλά δύσκολη! Χαρά στο κουράγιο σου και γεια στα χέρια σου! Να χαίρεσαι την κόρη σου!!!!

Ανεράιδα είπε...

Μάγδα, άξιζε άξιζε, ασυζητητί! Η κόρη μου την είχε ήδη δει και την ήθελε, τη διάλεξε μέσα από πολλές και πανέμορφες τούρτες που είχαμε βρει στο ίντερνετ (αν βάλεις Tinkerbell cake στο google, σου βγάζει πολλές πανέμορφες τούρτες). Είχα και αρκετό κόσμο οπότε έπρεπε να είναι μεγάλη, φαντάσου ότι ο κάτω όροφος δεν έφτασε για όλους....

Melenia μου, σε ευχαριστώ! Τι ωραία ευχή!!

Sweet dreams, σε ευχαριστώ!

Μαρία, επίσης ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

Ανεράιδα είπε...

Χαρά, κι εμένα μου έλειψε ο καλός σου λόγος!! Σε ευχαριστώ πολύ! Έχεις δίκιο για τις μαμάδες... και τι δεν κάνουμε; Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει όριο....

Φωτεινή, σώπα βρε.... και την τσαγιέρα;! Πώς θα την έφτιαχνα έτσι, δεν έχω ιδέα!! χαχαχα Σου το εύχομαι αυτό που λες για το κουράγιο και την όρεξη, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα έχεις και μάλιστα πολλαπλάσια! Όσο για την καθημερινότητα και το μαγείρεμα που λες, μπααααα.... δεν είμαι και πολύ φαν του μαγειρέματος, το βαριέμαι αφόρητα, άσε που τρέχω και δεν προλαβαίνω να ταίζω τα παιδιά... παράπονο το 'χει ο καημένος! Λες να φτιάξω κανένα μπλογκ μαγειρικής για να έχω κίνητρο, χχαχα

Ανεράιδα είπε...

Marion, νομίζω ότι οι φωτογραφίες έχουν αξία γιατί δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά οι ατέλειες μπορούν να κρυφτούν... Εμένα δηλαδή θα με παρακινούσαν να κάνω την προσπάθεια. Σε ευχαριστώ!

Δέσποινα, επίσης ευχαριστώ! Έχεις δίκιο, είναι δύσκολη... μ' αρέσει όμως η πρόκληση!

Lena είπε...

Mπραβο μαμα Ανεραιδα!!Αξια!Πολλα φιλια και χρονια πολλα στην κορουλα σου!!

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

Να την χαιρεσαι την μικρη πριγκηπισσα, να την καμαρωνεις! εκανες υπεροχη δουλεια! η τουρτα απιστευτη, δεν συγκρινονται οι χειροποιητες με τις ετοιμες, μου αρεσε πολυ η διακοσμηση, πρεπει να περασατε υπεροχα!!..

Φωτεινή είπε...

Ναι, να φτιάξεις κι ένα μπλογκ μαγειρικής! Είναι όντως κίνητρο! αν και σε μένα δεν έχει πιάσει και πολύ αλλά κάτι κάνω! Καλές διακοπές!

Rena είπε...

Tέλεια η τούρτα!
Πολύχρονη και ευτυχισμένη να είναι η μικρή τώρα μόλις τα είδα όλα είναι υπέροχα!!!
Να περνάτε καλά!!!!
Φιλιά!!!

craft inspiration by nikoletta είπε...

Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΗ!!!!Μπραβο και παλι μπραβο για το μερακι και την αγαπη σε αυτα που κανεις!Να σου ζησει η κορουλα σου!

Unknown είπε...

hello ειμαι νεα στην παρεα και θα με συγχωρεσετε
για λαθακια .Ειδα την τουρτα σου ειναι τελεια
μπραβο

georgina είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!!

Rena είπε...

Οι οδηγίες σου είναι πολύ κατανοητές και σ' ευχαριστούμε,η τούρτα όμως είναι υπερπαραγωγή έχει
φοβερή δουλειά και παρ' όλη τη πίεση του χρόνου τα κατάφερες,τη θυμάμαι πολύ καλά την είχα δει το καλοκαίρι στις διακοπές και μου είχε μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου!

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!

Μαρία είπε...

Συγχαρητήρια! Είσαι καταπληκτική!

Unknown είπε...

Αγαπημένη μου φίλη,
Θα ήθελα πάρα πολύ να σε ρωτήσω από που αγόρασες το σπιτάκι της Τίνκερμπελ όταν είχες φτιάξει την τούρτα με το σπιτάκι.
Θα θέλαμε και εμείς να φτιάξουμε την τούρτα με το σπιτάκι αλλά δεν το βρίσκω πουθενά. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις?

Το e-mail μου είναι marinababy_2007@hotmail.com και ονομάζομαι Δώρα.

Σε ευχαριστώ και θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσες σύντομα διότι το θέλω μέχρι το τέλος του Μάη.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails