15.9.10

Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα

Έχετε ένα ωραίο κομμάτι ύφασμα που δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε είτε γιατί είναι πολύ μικρό είτε γιατί δε χρειάζεστε κουρτίνα ή ριχτάρι;; Βάλτε το στον τοίχο! Φτιάξτε με αυτό ένα, δύο ή περισσότερα κάδρα!
Μια πάρα πολύ ωραία, γρήγορη και οικονομική  ιδέα  για να διακοσμήσεις ένα τοίχο! Η ιδέα είναι της φίλης μου με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο xoxlidaki που μου έστειλε τις προάλλες φωτογραφίες από κάδρα που έφτιαξε με καμβά και ύφασμα.

 

Η xoxlidaki χρησιμοποίησε 4 μακρόστενους καμβάδες και μερικά τετράγωνα κομμάτια υφάσματος που αγόρασε από το ebay. Είναι τα λεγόμενα fat squares που χρησιμοποιούνται κυρίως για ραφή παπλωμάτων πατσγουορκ, αλλά έχουν, όπως βλέπετε, και άλλες χρήσεις.... Στην ουσία η φίλη μας έκανε ντεκουπάζ στον καμβά με το ύφασμα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, δε συμφωνείτε;;

Πρόκειται για υπέροχη ιδέα, καθώς τα υφάσματα που κυκλοφορούν τώρα πια είναι πανέμορφα, με απίθανα σχέδια και μοτίβα, ενώ μπορείς να βρεις και αρκετά οικονομικά....η ποσότητα του υφάσματος που χρειάζεται άλλωστε για κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρή.....Μπορείς βέβαια πάντα να συνδυάσεις το κάδρο στον τοίχο με το ύφασμα του καναπέ ή της πολυθρόνας μπροστά και να έχεις έτσι ένα αρμονικό αποτέλεσμα....Ή στο παιδικό δωμάτιο, να χρησιμοποιήσεις το ύφασμα από το σκέπασμα του κρεβατιού για να φτιάξεις κάδρο.

Κάτι ανάλογο θυμήθηκα μόλις ότι είχα κάνει παλιότερα, χωρίς όμως να κολλήσω πάνω στον καμβά το ύφασμα....απλώς το είχα στερεώσει από πίσω με καρφωτικό. Είχα φτιάξει δυο πίνακες που  τοποθετήσαμε πάνω από το γραφείο και χρησιμεύουν για να καρφιτσώνουμε πάνω το πρόγραμμα του σχολείου και τις ζωγραφιές μας....

Εκτός από καμβά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλο, mdf ή κόντρα πλακέ για να στερεώσουμε το ύφασμα....μπορούμε να το κολλήσουμε, ή απλώς να το στερεώσουμε με καρφάκια....μπορούμε να το αφήσουμε minimal ή να το διακοσμήσουμε επιπλέον με τρέσες, κορδέλες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.....

Και τώρα λίγη έμπνευση (τα λινκς κάτω από τις εικόνες σας μεταφέρουν στις αντίστοιχες σελίδες):
άγνωστη πηγή

designdazzle.blogspot.com





Η ίδια τεχνική αλλά με φελιζόλ όχι καμβά

Με την ίδια λογική, ντύνεται και ο διακόπτης με ένα καταπληκτικό δίχρωμο ύφασμα:

Ευχαριστώ τη xoxlidaki που μου έστειλε τις φωτογραφίες και μου έδωσε την τόσο ωραία ιδέα, καθώς και την αφορμή να την ψάξω περισσότερο!!!

28 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Ωραία ιδέα και πρωτότυπη!!

Rena είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες,ειδικά αυτή με τη μπρίζα τέλεια!

manousina είπε...

Πάρα πολύ ωραία ιδέα και οικονομική. ο διακόπτης είναι τέλειος

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Πρωτότυπη πρόταση και ανέξοδη!
Ο διακόπτης...ΑΠΑΙΧΤΟΣ!

Vita είπε...

Τι ωραίες ιδέες! Με απλά υλικά δημιουργίες απαιτήσεων

Maria είπε...

Η ιδέα είναι καταπληκτική!!! Είναι από τα καλύτερα που έχω δει.Ευχαριστώ που το ανέβασες.

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Τόσα υφάσματα που περισσεύουν από το μαγαζί!!!
βρήκα τη θα τα κάνω !!!
Ευχαριστώ για της ιδέες

Δημιουργία είπε...

Απο τους πιο ομορφους αλλα και ανεξοδους τροπους για να στολισουμε τους τοιχους.

Unknown είπε...

Τρελαίνομαι γι αυτή την ιδέα είναι εξαιρετική και νομίζω είναι αυτό που ήθελα για να διακοσμήσω το σαλόνι μου !!!! Αρκεί να βρω και τα κατάλληλα χρώματα υφάσματος (και νομίζω οτι κι εγώ καρφωτικό θα χρησιμοποιήσω)

Φιλιααα

Fairy's Art είπε...

Ώραία ιδέα!!!! Πρωτότυπη και οικονομική....

xristiana xristodoulou είπε...

Εκπληκτική ιδέα!!! Με έβαλες σε σκεψεις... που θα μπορούσα να το εφαρμόσω στο σπίτι μου αυτό... ίσως στην κρεββατοκάμαρα, πάνω από το κρεββάτι...δεν είναι κακό; Σε ευχαριστώ πολύ - πολύ για την ιδέα!

xristiana xristodoulou είπε...

οπς ξέχασα! χρειάζομαι τη διεύθυνσή σου, (xristianc@gmail.com) για να σου στείλω ένα γουράκι για το 2011 που κέρδισες!
φιλιά !

SKonstantopoulou είπε...

Eυχαριστω την Ανεράιδα που μου εδωσε λιγο από το χώρο της της για να το μοιραστώ μαζί σας.

Είναι παρα πολύ εύκολο και αν εχετε μικροτερα κομματια και τελάρα (και οχι 3 κομματια σε ενα τελαρο οπως εδω) απλα τα στρώνετε, κολλατε και στερεώνετε με πινεζες.

Και παλι ευχαριστώ!

apinkdreamer είπε...

φανταστικη ιδεα!!!
μου αρεσει που ψαχνεις διαρκως για καινοτομιες!

Λαμπρινή είπε...

Ευχαριστούμε για τις ιδέες που μας δίνεις,είναι πολύ χρήσιμες και πολύ εύκολες!Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είμαστε στην φάση της αλλαγής και της διακόσμησης σπιτιού λόγω εποχής!!Πολύ καλή ιδέα είναι και τα φελιζόλ(δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα)που πολλές φορές τα πετάμε όταν πέφτουν στα χέρια μας.Συνέχισε έτσι,δίνε μας ιδέες κι εμείς εδώ είμαστε!!!!Φιλιά!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη ειναι πολυ ομορφα αυτα μου εχεις ανεβάσει
σευχαρηστωωωω πολυυυυ που βαζεις και τις σελιδες στις οποιες τα εχεις βρει και που με εκανες να κολλησω και να μην μπορω να τις κλεισω
να εισαι καλα

misirlouka είπε...

KALE!!! AYTA EINAI TΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ!!!!!!!
αγαπητη ανεραιδα!!!!....πεισε την να κανει μπλογκ!!!επικοινωνουμε με mail και ειδα οτι αυτα που κανει ειναι εξαιρετικα!!!!!

Asteri (Maria) είπε...

Μπράβο κοριτσάκι για τις πολύ ωραίες ιδέες που μας δίνεις :)))

Ανώνυμος είπε...

Τελεια ειναι!
Εγω θελω να φτιαξω ενα "παντα" για το κρεβατακι του μικου μου αλλα θα ηθελα με καποιο τροπο να το στερεωσω στον τοιχο. Αυτα που βαζουμε στην κουνια εχουν κορδονακια και τα πανουμε στα καγκελα. Στον τοιχο πως να το βαλω, να ειναι ασφαλες για το παιδι? Εχεις καμια ιδεα?

eleni είπε...

Ανεράιδα,πολύ όμορφη ιδέα,πάντα μας εκπλήσσεις με κάτι πρωτότυπο!
Τι να πω για σένα,ένα μεγάλο μπράβο για το κέφι και την όρεξη ν΄ανακαλύπτεις καινούριες ιδέες και να τις μοιράζεσαι μαζί μας!
Φιλάκια!

erifili είπε...

Η πιό καταπληκτική ιδέα που έχω δεί μέχρι τώρα.Ειδικά εκείνα τα απρόμαυρα είναι τέλεια.

Ανεράιδα είπε...

Κορίτσια, τη Σταυρούλα xoxlidaki, να ευχαριστούμε, καθώς εκείνη μας δίνει την ιδέα....Σας ευχαριστώ κι εγώ για τα σχόλια!

Συγνώμη που απαντώ μόνο στην κοπέλα που ρωτά για την πάντα: μια καλή ιδέα για να τη στερεώσεις στον τοίχο είναι το χριτς χρατς....κολλάς ή καρφώνεις στον τοίχο το ένα κομμάτι και ράβεις στην πάντα το άλλο, έτσι δεν κινδυνεύει να πέσει και να πλακώσει το μωρό...

Vana είπε...

Υπέροχη ιδέα!Πρωτότυπη και πολύ οικονομική για μια γρήγορη αλλαγή στον τοίχο μας!

Maria είπε...

Εχτές ανακάλυψα το blog σου και μου έκανε πολύ πολύ πολύ μεγάλη εντύπωση! Ειδικά εκείνη η ραφιέρα όλα τα λεφτά! Όσο για την τούρτα με το τσαγερό, εκεί δεν έχω λόγια... Εν πάση περιπτώση χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα μια γωνίτσα με τόσες πολλές δημιουργίες.Όσο για την ανάρτηση με τα κάδρα ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Χρειαζόμουν κάτι για το σαλόνι μου αλλά τα συνηθισμένα κάδρα με άφηναν αδιάφορη, συν τοις άλλοις είχα βρει ένα site με υπέροχα υφάσματα και ενώ ήθελα να παραγγείλω, δεν ήξερα πως να τα χρησιμοποιήσω και που. Και ως εκ θαύματος, έπεσα σε αυτό το blog!
Πάντως για όσες ενδιαφέρονται η σελίδα είναι "http://www.hartsfabric.com/print-cotton-canvas-fabric.html" και την βρήκα στο "www.ftiaxto.gr" και από ότι διάβασα μπορούν να αγοράσουν και οι κάτοικοι της Ευρώπης. Καλή συνέχεια και πάντα δημιουργική!

Ανεράιδα είπε...

Σταυροβελονιά, καλώς ήλθες!! Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πώς θα διακοσμήσεις το σαλόνι σου, όντως είναι ωραία ιδέα το ύφασμα....Σε ευχαριστούμε και για το σάιτ που προτείνεις. Αμερικάνικο είναι; Αν ναι, πρόσεξε μήπως περάσει από τελωνείο η παραγγελία σου και τη χρυσοπληρώσεις....

mosaicology είπε...

πολύ καλό το ιστολόγιο σου ειδικά τέτοιες αναρτήσεις για αξιοποίηση υλικών μέσα σε κουτιά και συρτάρια !!

Ανώνυμος είπε...

ayto me thn priza wreo...mporei na ginei eykola kai me aytokolito pou einai gia ta epipla... mia idea flass pou mou hrthe twra kai pou mporei na thn dokimasw kapoia stigmh einai na ftiaksoume
'aytokolita' toixou me pylo... as poume ena klonari dentrou pou feygoun ta fila apo ton aera opws blepoume sta aytokolita ftiagmena ola ta komatia apo pylo me wraia xrwmata kai kolontasta sto toixo me tainia diplhs opseos..... kalo kai fthno se antistoixia me to aytokolhto den tha htan???? ti lete???

Ανώνυμος είπε...

τέλειο!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails