20.3.11

Παιχνιδόκουτα από τα χεράκια μας

Καλησπέρα και καλή βδομάδα!

Πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο; Ελπίζω καλά! Εγώ είχα δουλειά....ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, βάλθηκα να βρω και ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνες μας τα κουτιά για τα παιχνίδια των παιδιών μας.....Έμπνευση για την έρευνα αυτή ήταν μια φίλη του μπλογκ που επικοινώνησε μαζί μου και ρωτώντας με μου έδωσε την ιδέα.Την ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να φτιάξω κάτι τέτοιο....ίσως επειδή ανέκαθεν είχα πολλά κουτιά (είμαι άνθρωπος που μ' αρέσει η τάξη και η οργάνωση, άσχετα αν δεν τα καταφέρνω συχνά να τα έχω όλα στη θέση τους). Ύστερα, τα καταστήματα είναι γεμάτα με παιχνιδόκουτα.....το γνωστό σουηδικό έχει υπέροχα πλαστικά κουτιά σε απίθανα χρώματα, που μάλιστα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για εξοικονόμηση χώρου....Το άλλο γνωστό παιχνιδομάγαζο έχει πολλές και διάφορες θήκες για παιχνίδια...κουτιά, διχτάκια κλπ.

Τί γίνεται όμως όταν δεν έχεις κάποιο από αυτά τα καταστήματα κοντά σου, όταν δε θέλεις να ξοδέψεις καθόλου για ένα τέτοιο πράγμα ή όταν απλώς θέλεις να το φτιάξεις με τα χεράκια σου;

Οι λύσεις είναι τρεις ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας:

1ος τρόπος 
Ο ΕΥΚΟΛΟΣ

Παίρνεις μια αρκετά σταθερή χαρτόκουτα και της αλλάζεις τα φώτα.....τη βάφεις, τη ζωγραφίζεις, κολλάς αυτοκόλλητα, κάνεις ντεκουπάζ, κολλάς χαρτί ή ύφασμα στο εξωτερικό της. Μπορείς επιπλέον να βάλεις ετικέτες για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που ψάχνεις, αλλά και λαβές για άνετη χρήση. Κάτω από την κάθε εικόνα υπάρχει ο σύνδεσμος που θα σας οδηγήσει στο αντίστοιχο tutorial.



adelaidelemonade.typepad.com  και το tutorial στο  docs.google.com 


2ος τρόπος
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Με βάση πάλι μια χαρτόκουτα, επενδύουμε και το εσωτερικό και το εξωτερικό της με ύφασμα. Προσθέτουμε και τις λαβές. Πολύ όμορφη και σταθερή κατασκευή!

Από ύφασμα και πάλι χωρίς όμως χαρτόνι. Για μικρότερα κουτιά.

3ος τρόπος
ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

Αν θέλετε κάτι πολύ σταθερότερο και μονιμότερο, μπορείτε με λίγη βοήθεια (η "λίγη βοήθεια" αναφέρεται σε αυτήν που θα δώσετε εσείς σε αυτόν που θα το φτιάξει, χαχα) να φτιάξετε μια ξύλινη κατασκευή. Για οδηγίες...ξέρετε....το σύνδεσμο κάτω από τις εικόνες!






ιδέα για διακόσμηση
laughytaffydesigns.com

Βρήκα και διάφορες άλλες ιδέες. Είναι απίστευτο τι μπορεί να φτιάξει κανείς με αυτές τις χαρτόκουτες! Πάρτε μερικές ιδέες παρακάτω...
Κατασκευές με χαρτόκουτες
σπιτάκι από χαρτόνι
 alphamom.com

Αλήθεια, εσείς πού φυλάτε τα παιχνίδια των παιδιών σας ή τα υλικά σας; Έχετε φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο; Τι άλλο θα χρησιμοποιούσατε σαν αποθηκευτικό χώρο;


30 σχόλια:

Marina είπε...

Απελπισία αυτά τα παιχνίδια αλλά αυτή η ανακατωσούρα στο σπίτι δεν τελειώνει ΠΟΤΕ!!! Τα παιχνίδια έγιναν τώρα καλλυντικά και φο κοσμήματα που ξεχνιούνται παντού και μερικές φορές χάνονται!!!

Ανεράιδα είπε...

Αχ ωραία, Μαρίνα....τι σου είναι αυτές οι γυναίκες βρε παιδί μου, έ; χαχα... Τσιμπιδάκια, κοκαλάκια,λαστιχάκια, τσαντάκια, βραχιολάκια, κολιεδάκια κι άγιος ο Θεός!

eleni είπε...

Aνεράιδα,πολύ όμορφες ιδέες!
Ακόμη δεν έχω παιχνίδια του εγγονού,βολεύεται με τα ζωάκια από τα κορίτσια.
Έχω όμως υλικά δικά μου,ατάκτως πεταμένα,όσο κι αν προσπαθώ να τα βολέψω,μάταιος κόπος.
Φιλιά-καλή εβδομάδα!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Τί όμορφες ιδέες!! Ότι πρέπει για τα τόσα πραγματάκια που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κουτάκι για να τρυπώσουν ;)

Κατερίνα είπε...

Παιδάκια δεν έχω αλλά τα υλικά μου που όσο πάνε και αυξάνονται τα αποθηκεύω χρησιμοποιώντας κουτιά απο παπούτσια ντυμένα με χαρτί!Χμμμ.συνήθως δηλαδή τα έχω όλα ανοιχτά αλλά κι αυτό δεν μας πειράζει γιατί τα καπάκια χρησιμεύουν επίσης στο να βγάζω κάθε φορά εκεί τα υλικά που χρειάζομαι γι αυτό που έχω σκοπό να φτιάξω..

ιρινι είπε...

Ευτυχώς που δεν χρειάζεται να εχω και κουτια για παιγνίδια....Αλλα εχω τόσα πολλα γεμάτα με υλικά, τα περισσότερα χάρτινα , ντυμένα με υφασμα ,στην αρχή ειχα περισσότερο μεράκι για ομορφη αποθήκευση, τώρα δεν εχω πια τόσο χρόνο, και ετσι τα περισσότερα παραμένουν αχαρα κουτια απο παπούτσια κυρίως!!!Που θα πάει...κάποια στιγμή ελπίζω να τα φτιάξω!!!

Ειρηνη Σ είπε...

Ανεραιδα μου καλη πολυ χρησιμες οι ιδεες που μας εδωσες
εμεις βαζουμε τα παιχνιδια του Νικολακι σε καλαθι για τα απλητα και σε διαφορα αλλα καλαθια ή κουτια παπουτσιων ντυμενα με χαρτι
ποτε δεν φτανουν ομως
καλη εβδομαδα

Unknown είπε...

Αυτή η ξύλινη με τα ροδάκια αγαπηθηκε!!!

Νίκη είπε...

Πανέμορφες οι θήκες και πολύ πρακτικές- αν και συνήθως πιο πολλά παιχνίδια βρίσκεις γύρω τους παρά μέσα σ' αυτές- την παρασταση ,όμως, κλέβει το σπιτάκι στο τέλος!
Καλή εβδομάδα.

Νατάσα είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ ωραία κουτιά.... σκέφτομαι να κάνω αυτό με το ύφασμα, μήπως και βολέψω κανά παιχνίδι της μικρούλας μου!!!!!!!!!!!!
Φιλιά.

Μαριάννα είπε...

Καλημέρα!!Τι όμορφες ιδέες !! Το ξύλινο κουτί τέλειο και το σπιτάκι το θελωωω!

Ειρήνη είπε...

Καλημέρα...!πολύ έξυπνες και χρήσιμες ιδέες..και μόνο με ένα χαρτόκουτο..μπραβο!

love2love είπε...

θα παρω απο τον πρωτο τροπο το τελευταιο

χρυσάνθη είπε...

ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

NANTIA είπε...

Αχ βρε Ανεράιδα, μας κακομαθαίνεις με αυτές τις...έρευνες που κάνεις και θα τα περιμένουμε όλα από σένα! Μου αρέσουν τα υφασμάτινα κουτιά γιατί είναι μαλακά και μπορείς να τα στριμώξεις οπουδήποτε!!!
Πολλά φιλιά και καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αυτό για..μερακλήδες το αντέγραψα και θα το κάνω..δωράκι με τα υλικά και τα σφυριά στο ..καμάρι μου!

Βιoλέτα είπε...

Γιατί να αγοράζουμε κουτιά αποθήκευσης από τα πολυκαταστήματα και να μην τα φτιάχνουμε μόνες μας; Πολύ σωστή σε βρίσκω!!!
Φιλιά!

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΙΔΕΕΣ!!! ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ...

Pitsina είπε...

Το καλοκαίρι χρησιμοποίησα ένα ξύλινο καφάσι μαναβικής απο τα βαθιά όμως. Το έβαψα γαλάζιο αφου του περασε ο Δ. μου ροδάκια απο κάτω .Έκει φυλάμε διάφορα παιχνίδια σαγιονάρες μπάλες κλπ.Κάτι ανάλογο κάναμε και για την μεταφορά των καυσόξυλων .Ελπίζω να σας βολέψει το ίδιο...

Σιροπιαστό Μπρόκολο είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα κουτιά!!!!μου άρεσε κ το POst σου!! πολύ χρήσιμες ιδέες!!!

Rena είπε...

Ομορφες ιδέες οι αποθηκευτικοί χώροι πάντα είναι χρήσιμοι και ποτέ δε φτάνουν όσους και αν έχεις!

Μarion, είπε...

Τρελαίνομαι για κουτιά τέτοια.. Πολύ ωραίες ιδέες..αν μπορουσα θα γεμιζα όλο το σπίτι με αυτά

kiki είπε...

Τι όμορφα!!!

mirsini's creations είπε...

Καταπληκτικη αναρτηση! Μου αρεσουν πολυ τα κουτια και εδω βρηκα φοβερες ιδεες! Εχεις βρει τα καλυτερα! Ευχαριστω πολυ γι'αυτο! Καλημερα :) !

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Φανταστκή ανάρτηση. Πραγματικά στη χαστοκουτα αλλάξατε τα φώτα!! Μα είναι υπέροχες οι ιδέες που μας έδειξες και με ποικιλία στις τεχνικές!!!

Δημιουργία είπε...

Για να ειμαι ειλικρινης μου χρειαζονται αρκετες απο αυτες τις κατασκευες αποθηκευσης.

lourdi lourdaki είπε...

KAΛΗΜΕΡΑ ΑΝΕΡΑΙΔΑ!!!!
ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ!!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!

Elenfly είπε...

Αυτα τα παχνίδια δεν χωράνε πουθενά.Ευτυχώς αποκτήσαμε μικρότερο ξαδελφάκι και θα το φορτώσουμε καλούδια!Πρός το παρόν τα έχουμε σε αποθήκη μέσα σε jumboσακούλες αυτά που δεν χρησιμοποιούνται και όταν βαρεθούμε αυτά που παίζουμε αλλάζουμε!Ένα ωραίο χαρτόκουτο όμως θα ήταν ωραίο για τα παιχνιδάκια που θα δωρίσουμε θα το φτιάξω σίγουρα!

Elena είπε...

M' αρέσει πώς χώρισες τις ενότητες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μορε Ανεράιδα αλλα το δικό μου δωμάτιο ειναι τόσο μικρό που ούτε καν τα κουτιά δεν χωράει!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails