11.5.11

Μίνι γραφείο και η μεταμόρφωση ενός σκαμπώ (tutorial)

Ένα γραφειάκι υπολογιστή από το IKEA (μοντέλο Smadal), ένα παλιό σκαμπώ και μια εσοχή 90 περίπου εκατοστών κάτω από το παράθυρο ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί ένας χώρος γραφείου για τη μικρούλα μου...

Το παράθυρο πάντα με έκανε να βλέπω το χώρο αυτό ως χώρο γραφείου....όμως πού να βρει κανείς γραφείο 90 εκατοστών;; Η απάντηση ήρθε στην τελευταία μας βόλτα στο γνωστό πολυκατάστημα που ανέφερα: το συγκεκριμένο γραφειάκι έχει σχεδιαστεί ως γραφείο υπολογιστή, είναι όμως τόσο όμορφο και λειτουργικό που εξυπηρετεί άνετα κι ένα παιδάκι προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας. Το συρταράκι και η θήκη (για το πληκτρολόγιο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις άπειρες ζωγραφιές της, ενώ το κάτω ράφι (για το κουτί του υπολογιστή) είναι ό,τι πρέπει για διάφορες θήκες και κουτιά αποθήκευσης.


Το μόνο που άλλαξα στο γραφειάκι ήταν το πόμολο (όχι θα τ' άφηνα) και το τζάμι που έβαλα πάνω και που κατά τρομερή τύχη ήδη το είχα (γι' αυτό και είναι τόσο παχύ).

το πομολάκι βάφτηκε από μπρονζέ που ήταν σε λευκό

ενώ κουτιά και θήκες τοποθετήθηκαν στο κάτω ράφι



Η γωνίτσα συμπληρώθηκε με την κουρτίνα ψευτομπαλούν.....Η κουρτίνα ήταν αρχικά έτσι:
κι έγινε έτσι
ως εξής: Δίπλωσα την κουρτίνα στη μέση ως προς το ύψος της και στερέωσα την ούγια με ταινία στην πάνω μεριά, κάτω από τις πτυχές, εννοείται από την πίσω της μεριά. Στη συνέχεια στερέωσα ένα κομμάτι σύρμα στο κάτω μέρος της κουρτίνας με καρφίτσες για να σχηματίζονται πιο όμορφα οι δίπλες. Βρήκα δύο λωρίδες από ταιριαστό ύφασμα, με τις οποίες τη στερέωσα σε δύο μεριές και στόλισα τις λωρίδες με τις νεραϊδούλες. Το παράθυρο βέβαια δεν ανοίγει εύκολα έτσι (είναι ανοιγόμενο), αλλά αυτός ήταν και ένας από τους στόχους μου, δεν ήθελα να ανοίγει για λόγους ασφαλείας (η μικρή μου είναι αρκετά απρόβλεπτη).

Τον πίνακα ανακοινώσεων ήδη σας έχω δείξει πώς τον έφτιαξα στη σχετική ανάρτηση, ενώ στον ίδιο τοίχο κρέμασα και μια από τις κρεμαστρούλες που έφτιαξα εδώ


Η μολυβοθήκη είναι επίσης δικής μου κατασκευής και έμπνευσης (θα σας δείξω στην επόμενη ανάρτηση), ενώ το σκαμπώ που χρησιμοποιούσα στην αποθήκη για να φτάνω στα ψηλότερα σημεία έγινε ένα ωραιότατο κάθισμα ως εξής:

Αρχικά ήταν έτσι:
Το γύρισα ανάποδα και ξεβίδωσα το κάθισμα
 Πολύ προσεκτικά αφαίρεσα το παλιό δέρμα που είχε και, επειδή ήθελα το μαξιλάρι ψηλότερο και μαλακότερο, χρησιμοποίησα ένα παλιό μαξιλάρι για τις καρέκλες της βεράντας.

 Το έκοψα στο μέγεθος του ξύλινου δίσκου και το τοποθέτησα πάνω του

 και στη συνέχεια το έντυσα με το ύφασμά μου
 Το στερέωσα στην κάτω μεριά με το καρφωτικό

 Εντωμεταξύ έβαψα το σκελετό με λευκό σπρέυ.....δεν έβαψε όμως καλά, χρειαζόταν και πρίμερ μάλλον που δεν είχα....

Μετά από πολλές στρώσεις πέτυχα αυτό το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το πρίμερ θα με γλίτωνε από την ταλαιπωρία και θα έστρωνε καλύτερα το χρώμα.....



Συνολικά η γωνίτσα μου κόστισε 120 ευρώ για το γραφείο+4 ευρώ για το φελλοπίνακα. Μείον κάποια σαβούρα στην αποθήκη μου, αλλά και κάποια σκουπίδια στον κάδο μου (τα χαρτόνια για τη μολυβοθήκη). Καλά δεν είναι;;


Και με την ευχή για Καλή Επιτυχία στα παιδιά που αρχίζουν τις εξετάσεις τους και κουράγιο, αλλά και ψυχραιμία, στους γονείς τους σας αφήνω...Γεια σε όλους!

23 σχόλια:

simonmad είπε...

Τέλεια γωνιά και προσεγμένη στη λεπτομέρεια, όπως μας έχεις συνηθίσει σε ό,τι κι αν φτιάξεις! Φαντάζομαι χαρά η μικρή!

Νίκη είπε...

Τι όμορφη γωνίτσα αλλά και πολύ λειτούργική ταυτόχρονα! Οι ροζ λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά!

Lefkothea είπε...

καθε αναρτηση σου με ταξιδευει...με ταξιδευει στον κοσμο του ροζ,στον κοσμο της παιδικης γαληνης...πολυ ομορφη και γλυκεια η γωνια για την μικρη σου...το σκαμπουδακι κλεβει την παρασταση...φιλια!!!

Μαριάννα είπε...

Πανέμορφη γωνίτσα!! το πουά στο σκαμπό τέλειο!

xeirotexno είπε...

τελεια την εκανες!!!καλα διαβασματα

Rena είπε...

Mια χαρά λειτουργικότατο για γραφείο και όχι μόνο προσχολικής ηλικίας αλλά και για όλο το δημοτικό μια χαρά είναι!

para-kelsoscooks είπε...

Τέλεια, τέλεια, τέλεια......

NANTIA είπε...

Πόσο μου αρέσουν αυτές σου οι αναρτήσεις, δε φαντάζεσαι Ανεράιδα μου!!! Αχ, ένα τέτοιο γραφείο - καλά, λίιιιγο πιο μεγάλο - θα ήθελα για το "εργαστήρι" μου και αυτό το παράθυρο, με αυτήν την κουρτίνα! Είναι όνειρο!!!
Πολύ ενθουσιάστηκα!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κάθε φορά έρχομαι με την ανυπομονησία του μικρού παιδιού που περιμένει την έκπληξη. Πολύ όμορφη γωνιά και μελετημένη στη λεπτομέρεια.ΕΥΓΕ!

Asteri (Maria) είπε...

Super έγινε!!! πολύ όμορφη γωνιά :)

Marie είπε...

Αγαπημένα girly χρώματα, ανανεωμένο σκαμπό, χαριτωμένη κουρτίνα, όμορφα διακοσμητικά, πρακτικό γραφείο... και τι σύμπτωση το τζάμι ε??? Πανέμορφη γωνιά! η μικρή σου θα την απολαμβάνει για αρκετά χρόνια! Μπράβο Ανεραίδα!

foufoula89 είπε...

ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΓΙΝΕ ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Unknown είπε...

polu omorfi kai praktiki h gwnitsa gia ti mikri kuria!!!! kali sinexeia stis dimiourgies!

Δέσποινα είπε...

Τέλεια είναι κι εγώ θέλω ροζ γωνιές στο σπίτι!!!(Δεν έχουμε εσοχές όμως!)

Ανώνυμος είπε...

Θαυμασα την γλυκια αυτη γωνια!!!ειναι σα "ζεστη"φωλιτσα.....οσο για το σκαμπο...θαυμασια η μεταμορφωση!!!!

Διασκέσις είπε...

Ανεράιδα τα σέβη μου!!!Μ'αρέσει που κάθε γωνιά του σπιτικού σου είναι "εσύ"!!!!Για τα κουτιά αποθήκευσης δε χρειάζεται να ρωτήσω ,είμαι σίγουρη πως τα έκανες εσύ κι είναι έτσι ασορτί όπως κι όλα τα διακοσμητικά!Έξυπνη η ιδέα με τη μπαλούν κουρτίνα-την είχα δει στη φώτο και σκέφτηκα "ώπα και ωραίο μπαλούν!" και παρακάτω μου λύθηκε η απορία!Άψογη!Πάντα πίστευα πως κάποιος που έχει καλό γούστο δε χρειάζεται να διαθέτει τα άπειρα χρήματα για να ντυθεί ή να στολίσει το σπίτι του και χαίρομαι που εδώ μέσα επιβεβαιώνεται καθημερινά!Μόνο μια απορία έχω :ο συζύγος φαντάζομαι θα έχει συνηθίσει τόοοσο κοριτσίστικη διάθεση με 3 γυναίκες στο σπίτι ε;;;;Σε φιλώωωωω

Demi είπε...

Μπράβο!Όλα πολύ όμορφα Ανεραιδα μου!!!Θα το ευχαριστηθεί πολύ η μικρούλα σου!!!!

Unknown είπε...

Πολύ όμορφη, μοναδική γωνίτσα. Σαν βγαλμένη από παραμύθι.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τελειο!!!

Eυθυμία Κάρμη είπε...

Φανταστικές οι ιδέες σου!!!
Είναι φοβερό το γραφειάκι ,το σκαμπό αλλά και η ιδέα με την κουρτίνα.
Όταν έχεις όρεξη για δημιουργία και φαντασία όλα μπορείς να τα κάνεις μαγικά!!!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Magdalene B. είπε...

Aneraida mou, sketh empneysh eisai kopela moy!!teleio einai!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Καταρχάς είσαι πολύτυχερή που βρήκες γραφείο ακριβώς στις διαστάσεις που ήθελες. Η μεταμόρφωση είναι καταπληκτική, Έχω μεγάλη αδυναμία στα πουά.Το έκανες πάρα πολύ ωραίο και δεν έχει ούτε μια τόση δα ζάρα!!!Μπράβο!!!!

manousina είπε...

Είσαι απίθανη!!!
δεν ξέρω αν επαναλαμβάνομαι, αν κάθε σχόλιο μου είναι ίδιο με το προηγούμενο, αλλά με αφήνεις άφωνη!!! είσαι θησαυρός, ζωντανεύεις νεκρά αντικείμενα!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails