18.8.11

Νεραϊδογενέθλια Winx

Η μεγάλη μου κόρη περνάει τη φάση της τρέλας με τις Winx.....όπως καταλαβαίνετε, την τρέλα αυτή έχει κολλήσει και η μικρή, με συνέπεια να ακούμε συνεχώς διάφορα σχετικά με τις 6-7 (ούτε πόσες είναι πια δεν ξέρω) στυλάτες μακρυπόδαρες τηλενεράιδες! Μέχρι που η μανία τους εκφραζόταν μόνο με την επιθυμία να παρακολουθούν το αντίστοιχο πρόγραμμα στην τηλεόραση, δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα....αν εξαιρέσει κανείς την ακαταλληλότητα μερικών επεισοδίων ειδικά για τα πολύ μικρά παιδιά, καθώς και τους ανόητους, ανούσιους, άνοστους διαλόγους μεταξύ των συγκεκριμένων νεραϊδών, μία ώρα κάθε Κυριακή (και αν την προλάβαιναν) ήταν κάτι που εύκολα ανεχόμασταν.... Πολύ γρήγορα όμως το μάρκετινγκ έκανε τη δουλειά του: περιοδικό Winx με διάφορα χαζοδωράκια και την εξωφρενική τιμή των 4,5 ευρώ! Σχολική τσάντα Winx, κασετίνα Winx, φάκελος Winx, παγουρίνο Winx, παγωτό Winx από 1,5 έως και 1,8 ευρώ παρακαλώ με μια ελάχιστη ποσότητα παγωτού και ένα ψευτοδωράκι..... και ο κατάλογος δεν τελειώνει.....Και πώς να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι πιάνεται (ο γονιός) κορόιδο όταν το παιδί πέφτει θύμα της διαφήμισης; Κι ότι το ίδιο τελικά δεν είναι ελεύθερο να αποφασίσει τι του αρέσει και ετεροκατευθύνεται; Αλλά τελικά, το ίδιο δεν κάνουμε όλοι; Γιατί τα παιδιά να αποτελέσουν εξαίρεση που και πιο ευάλωτα λόγω ηλικίας είναι, αλλά και, κακά τα ψέματα, πολύ καλομαθημένα για να αναπτύξουν από μόνα τους τις κατάλληλες αντιστάσεις;

Όπως καταλάβατε μετά από αυτόν τον πρόλογο, το θέμα των γενεθλίων μας για φέτος ήταν αδιαπραγμάτευτο: Winx και πάλι Winx. Από τη μια κάτι με χαλούσε, από την άλλη όμως χάρηκα πολύ όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε τίποτα σε πλαστικό πιάτο, ποτήρι, καπέλο, σημαιάκι και τις λοιπές χαζομαρούλες στο αντίστοιχο θέμα.....αυτό σήμαινε λιγότερα έξοδα σε πράγματα που πετιούνται αμέσως, αλλά και καμία εξάρτηση από κανένα μεγάλο παιχνιδοκατάστημα, που με εκνευρίζει ολοένα και περισσότερο με την τακτική του τώρα τελευταία.....

Απλά πλαστικά πιάτα και κουτάλια για την τούρτα από το ΣΜ, δωράκια φτιαγμένα από μένα για τα κοριτσάκια και βιβλία για τα λιγοστά αλλά πολύτιμα αγόρια.... Πινιάτα εννοείται χειροποίητη και ραβδάκια.....Και το πιο χρονοβόρο απ' όλα: η τούρτα Winx.

Τις μικρές φιγουρίτσες πάνω στην τούρτα τις είχαν οι κόρες μου από κάποια μπαλάκια με καραμελίτσες, τις έπλυνα τις σκούπισα και τις στόλισα.....το ίδιο και με τις δυο μεγαλύτερες....έτσι δε χρειάστηκε να αγοράσω τίποτα πέρα από τα υλικά για να την φτιάξω.....


Γέρνει ελαφρώς, αλλά έκανε τόση ζέστη και το ψυγείο μας είχε για μια ακόμα φορά καταντήσει ντουλάπι (είχε ανεβάσει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μην παγώνει όπως πρέπει)


Η πινιάτα κάστρο 


Τα δωράκια για τα κορίτσια

ένα κολιεδάκι
 μία κρεμαστρούλα

 και ένα μπουκαλάκι με χρυσόσκονη
 σε πουγκάκια με το όνομα του κάθε κοριτσιού πάνω
 και νεραϊδοραβδάκια με μπάλες από φελιζόλ για διακόσμηση και παιχνίδι
Για τα αγοράκια τα δωράκια ήταν βιβλία, άσχετο με το θέμα, αλλά, πιστεύω, χρήσιμο δώρο.... Και βέβαια τα δωράκια δε δόθηκαν στα παιδιά τόσο εύκολα....Όοοοοχιιιι.....έπρεπε να τα κερδίσουν με τον ιδρώτα του προσώπου τους, στην κυριολεξία! Ήταν ο "θησαυρός" τους στο κυνήγι του θησαυρού που είχα οργανώσει....Λεπτομέρειες και γι' αυτό προσεχώς.....Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από την κούραση και την υπερένταση τόσων ημερών! Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω πώς τα έφτιαξα όλα ξεκινώντας πρώτα από την πινιάτα, ύστερα από τα δωράκια, τα ραβδάκια, την οργάνωση του παιχνιδιού για το κρυμμένο θησαυρό και τέλος την Οδύσσεια (Νο 2) μιας τούρτας.....

Τέλος, μια άποψη του μπουφέ.... δεν τα έφτιαξα όλα μόνη μου, με βοήθησαν η μαμά μου, η κουνιάδα μου και ο συνεταιρισμός του χωριού μου... και βέβαια ο αντρούλης μου που έψηνε καταπληκτικά τις μπριζόλες!!



Χαραυγή μου, σε ευχαριστώ κι εγώ πολύ πολύ και για τα πολλά δωράκια σας που ήταν όλα υπέροχα, αλλά και για την πολύτιμη βοήθειά σου την ώρα του ....πανικού! Α, και μην ξεχνάς θέλουμε tutorial για την υπέροχη κάρτα πεταλούδα. Δείτε εδώ ομορφιά!


Το επιμύθιο: κούραση πολλή για την προετοιμασία, κούραση και για το συγύρισμα μετά.....Αξίζει όμως τον κόπο και με το παραπάνω! Άλλωστε τι θα ήταν το καλοκαίρι μας χωρίς τη γλυκιά αυτή ταλαιπωρία; Να ζήσουν τα παιδάκια μου και τα παιδάκια όλου του κόσμου, να είναι πάντα καλά, γερά και χαρούμενα!!!

31 σχόλια:

Andria είπε...

να τις χαίρεσαι και τις δυο νεραίδοπριγκήπισσές σου! να είναι πάντα γερές και ευτυχισμένες!!! Αυτό δεν ήταν ένα απλό πάρτυ...ήταν ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Ξανθή είπε...

Χρόνια Πολλά να τις χαίρεσαι!!!
Όσο για αυτά που λες για τις διαφημίσεςι αυτών των ανούσιων πραγμάτων εγώ γίνομαι έξαλη αλλά άντε να είσαι συνέχεια στη μπρίζα να εξηγείς τα ανεξήγητα.

Katerina είπε...

Να τις χαίρεσαι τις κούκλες σου!!!
Φαίνεται ότι περάσατε σούπερ και πήραν φωτιά οι ιδέες και τα χέρια σου!!!
Φιλιά πολλά!

ArtAtHome είπε...

Χρόνια πολλά να τις χαίρεσαι πάντα γερές και τυχερες
Τώρα όσο για όλα αυτά που έκανες όλα τέλεια πολύ ωραία ιδέα το δωράκι για τα κορίτσια αλλά και για τα αγόρια αν ασπουμε κάποια μαμά δεν έχει χρόνο για να κάνει κάτι όταν μπορείς δειξεμας πως κανείς την πινιατα είναι δυσκολο; Άξιζε ο κόπος σου κοριτσάκι μπραβοοο

Άννα είπε...

Χρόνια πολλά στα κοριτσάκια σου. Να τα εκατοστήσουν και να είναι πάντα καλότυχα. Όλα είναι τέλεια. Δεν υπάρχουν λόγια! Φιλάκια πολλά.

maya =^o^= είπε...

χρόνια πολλά ,όμορφα και γλυκά σαν την υπέροχη τούρτα που έφτιαξες!!!να τα χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου!!!!!! καταπληκτικά όλα,και η πινιάτα και το φαγητό..μμμμμμμ.... και τα δωράκια!!!! τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν!!!! :)))

χαραυγή είπε...

Χαλάλι η κούραση γιατί ήταν όλα υπέροχα!!
Κι όσο για την πεταλούδα...όλη τη δουλειά την έκαναν τα υπέροχα χαρτόνια της φίλης μου Ρούλας,που την ευχαριστώ θερμά (αλλά δεν την καταφέρνω να γίνει μέλος της παρέας μας).
Δυστυχώς τα δικά μου αποθέματα σε ροζάκι περιορίζονται στο κάνσον!!!Και πάλι χρόνια πολλά και γεμάτα υγεία για τα μικρά σου ζουζουνάκια!!!

Chrysothemi Creations! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
my craft and art creations είπε...

Ρόζα μου όλα καταπληκτικά για άλλη μια φορά .
Να χαιρεσαι τις κορούλες σου !!
Μπράβο σου χρυσοχέρα μανούλα!

zefi είπε...

Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου :) Έβαλες μπόλικη προσωπική δουλεια και αυτο φάνηκε. Πάντα αγάπη στο σπιτικό σας και του χρόνου...

Μαγικό Δέντρο είπε...

Ολα ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ! Χαρα στο κουραγιο σου! Να τα χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!!

Fanypap είπε...

Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τις κορούλες σου!!! Όσο για τα κεράσματα...ζηλεύω πολύ που δεν ήμουν εκεί!μπράβο σου!!! φιλάκια.

Rena είπε...

Να τις χαίρεσαι τις κούκλες σου!!!!
Πάντα υπέροχες οι εκπλήξεις που τους ετοιμάζεις,θυμάμαι και τα περσινά γενέθλια!!!
Πολύ τα ζήλεψα τα δωράκια!!!

Δέσποινα είπε...

Καλώς σε βρήκα και πάλι,Ανεράιδα! Πολύ όμορφη ακούγεται αυτή η ταλαιπωρία,να'σαι πάντα καλά και να δημιουργείς τέτοια όμορφα πράγματα για τα παιδιά σου!Να τις χαίρεσαι!

λΕλένη είπε...

Αχ αυτά τα πάρτυ υπερπαραγωγή!!! Τέλεια όλα για μια φορά, με την τούρτα να κλέβει την παράσταση!!!! Φιλιά!!!

Βιoλέτα είπε...

Πολύχρονες οι κοριτσάρες σου!Να τους χαριστεί απλόχερα η ζωή και εσύ να τις καμαρώνεις!Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και πρόσεξες μέχρι την τελευταία!!!
Και εις άλλα με υγεία!

Χρυσούλα είπε...

εκατοχρονες!!!!!οι κορουλες!εχω περασει και εγω απο αυτο το σταδιο (τουρτες κ.λ.π)αλλα τετοια υπερπαραγωγη.....!!!!!!ολα τελεια εισαι φοβερη!!!!

eudokia είπε...

ολα φαινονται απιθανα!!!!!σε καταλαβαινω και για την κουραση αλλα και για την ευχαριστηση!!
εμενα η κορη μου εχει γενεθλια σε ενα μηνα περιπου και ετοιμαζομαι απο τωρα!!!
η τουρτα και η πινιατα απαιχτες!!να χαιρεσαι τα κοριτσια σου!!

Νίκη είπε...

Να τα εκατοστήσει η νεράιδα σου!!
Σε θαυμάζω πάντα. Η τούρτα είναι απίστευτη και τα δωράκια ένα κι ένα !! Αντίσταση στο μάρκετινγκ ,λοιπόν ,που ,ναι , ξέρει πολύυυυ καλά να κάνει τη δουλειά του...
Θα μας δείξεις πως έκανες την πινιάτα; Έχω φτιάξει 2 ως τώρα αλλά ήταν ελάχιστα εντυπωσιακές και είχαν λειτουργικό πρόβλημα ότι ξεκόλλησαν από το κορδόνι τους πριν καλά καλά σπάσουν κι αδειάσει το περιεχόμενο.

nancy-mia είπε...

Χάθηκα.... είμαι και καινούργια... τι μεράκι είναι αυτό.... μπράβο σου

Μαιρη είπε...

Ανεράιδά μου να τη χαίρεσαι!! Όλα υπέροχα!!!!!! Κ του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις τόσο όμορφα πραγματάκια!!!!!!!
Η καρτούλα με την πεταλούδα είναι ακριβώς η ίδια καρτούλα-πρόσκληση που έκανα για τα βαφτίσια της κόρης μίας φίλης μου... Σε λίγο θα κάνω την ανάρτηση στο blog μου! Τι σύμπτωση!

erifili είπε...

Ανεράϊδα μου να τις χαίρεσαι τις μικρές σου Νεραιδούλες, να τα εκατοστήσουν, πάντα καλότυχες και γερές.΄Οσο για τις Winx μην σκάς, μόδα είναι και θα περάσει.

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΟΥ ΝΕΡΑΙΔΟΥΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΕΣ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΤΟΥΡΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥΣ!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαμά Κουκουβάγια είπε...

Να τις χαίρεσαι τις νεραϊδούλες σου...γερές και ευτυχισμένες!!!! Καλά δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από σενα...μας έχεις συνηθίσει σε υπερπαραγωγές...

kiki είπε...

Να τις χαιρεσαι!

mary's crafts είπε...

Χιλιοχρονα να ειναι τα κοριτσακια σου! και να τα δεις οπως επιθυμεις!Τα παντα φαινονται υπεροχα!! Μου θυμησες τα δικα μου!!! Οταν τα αγορια μου ηταν μικρα δυο μηνες πριν ξεκινουσα τις προετοιμασιες για να ειναι ολα αψογα! Κατι τετοιες μερες περιμενουμε για να δημιουργισουμε! Και παλι να τις χαιρεσαι τις πριγκιπισσες σου!!!!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Να τα χαίρεσαι να κοριτσάκια σου και να σε χαίρονται κι εκείνα!! Είναι πολύ τυχερές που έχουν μια τόσο δημιουργική μανούλα!! Περιμένουμε την επόμενη ανάρτησή σου :)

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΡΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ HANNAH MONTANA !!!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ-HANNAH MONTANA!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 1/2
ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΚΛΑΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΥΤΗΧΩΣ Η ΔΑΝΑΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗ ΛΙΓΟ!!!!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΩΝ 6 ΧΡΩΝΩΝ ΕΧΕΟΝ ΠΑΘΕ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

καλησπερα τρελαθηκα με τις ιδεες σου εχουμε το ιδιο θεμα στην τουρτα μπορεις να μου πεις πωσ εφτιαξες τα δωρα

Unknown είπε...

καλησπερα τρελαθηκα με τις ιδεες σου εχουμε το ιδιο θεμα στην τουρτα μπορεις να μου πεις πωσ εφτιαξες τα δωρα

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails