3.10.11

Νέο χόμπυ (διχτάκι για μπαλέτο χειροποίητο)

Ξέρω ότι είμαι λίγο ανάποδη, αλλά μ' αρέσει πολύ ετούτη η εποχή του χρόνου! Μικραίνουν οι μέρες, σκοτεινιάζει γρηγορότερα, κρυώνει ο καιρός, σιγά-σιγά κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες, βρέχει, κλεινόμαστε μέσα....Ως γνήσιος σπιτόγατος τα απολαμβάνω αφάνταστα όλα αυτά! Όχι ότι η άνοιξη δε μ' αρέσει....ή η ανεμελιά του καλοκαιριού....Όλες οι εποχές έχουν τις χάρες τους και σωστό είναι να βρίσκουμε ευχαρίστηση στην κάθεμια!

Τώρα θα μου πείτε: προς τι τέτοιος πρόλογος; Μα για να σας ενημερώσω για τη νέα μου ενασχόληση.....το πλέξιμο! Πολύ καιρό το σκεφτόμουνα ότι θα μ' άρεσε να ασχοληθώ με το πλέξιμο: πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική απασχόληση, που σου επιτρέπει και να συζητάς ταυτόχρονα, να ελέγχεις το διάβασμα των παιδιών σου, να βλέπεις τηλεόραση κλπ. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις χίλια δύο πράγματα μ' αυτό: από κασκόλ και εσάρπες, μέχρι κουβερτούλες και μαξιλαράκια.....αλλά και διακοσμητικά λουλουδάκια-καρφίτσες, κολιέ κ.α. 

Ο προβληματισμός έγινε απόφαση όταν το Σάββατο πήγα τα παιδιά να δουν τα "Στρουμφάκια". Μια πανέμορφη κουβερτούλα στον καναπέ του σπιτιού όπου κατέληξαν τα μικρά μπλε ανθρωπάκια μου έκανε το κλικ. Σήμερα αγόρασα το πολυπόθητο βελονάκι και λίγο μαλλί και ξεκίνησα τις δοκιμές.

Καταρχάς, να πω ότι έχω να πλέξω από πολύ πολύ μικρή. Τότε με είχε μάθει η γιαγιά και η μαμά μου και είχα καταφέρει να πλέξω μια ολόκληρη δαντέλα και μερικά μοτιφάκια, αν θυμάμαι καλά μετά από 25 περίπου χρόνια! Την τεχνική την ξέρω δηλαδή.....δεν έχω πλέξει όμως τίποτα άλλο από τότε! Και είναι συγκινητικό που πριν από λίγο που έφτιαξα για δοκιμή αυτό που θα σας δείξω παρακάτω γύρισα νοερά στα χρόνια εκείνα, μικρό κοριτσάκι δίπλα στην καλή μου γιαγιά να μου μιλά για το "μονοβούλωτο" και τα "μοτιφάκια".....

Τέλος πάντων, το σχεδιάκι το ξεκίνησα για δοκιμή.....μετά από προσπάθεια ξεκίνησα, έκανα ένα αλυσιδάκι και το έκλεισα σε κύκλο και ύστερα άρχισα να πλέκω γύρω γύρω κυκλικά....Όσο προχωρούσα προς τα έξω αύξαινα τα αλυσιδάκια: πέντε πρώτα, εφτά στη συνέχεια, δέκα στο τέλος......Σιγά σιγά άρχισε να μορφοποιείται αυτό που έφτιαχνα ώσπου άρχισε να μου θυμίζει το διχτάκι που φοράνε τα κορίτσια στο μπαλέτο. Βρήκα τι θα ήταν το πρώτο μου πλεκτό!! Όταν συνειδητοποίησα τι θα έφτιαχνα, σκέφτηκα στην τελευταία σειρά να μειώσω τα αλυσιδάκια από δέκα σε πέντε: έτσι έκλεισε ακόμα περισσότερο το διχτάκι. Σε 10 λεπτά μέσα το είχα φτιάξει!! Καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι; Λίγο λεπτό λαστιχάκι θέλει ακόμα και είναι έτοιμο.


και φορεμένο

Καλό δεν είναι;
Τώρα έχω πολύ διάβασμα: πρέπει να βρω σχέδια και τεχνικές, να δω βίντεο με οδηγίες και εικόνες με πλεχτά για έμπνευση.....

Μη νομίζετε πάντως ότι κάνω μόνο αυτό: η επόμενη ανάρτηση θα είναι ένα πήλινο διακοσμητικό τοίχου που το έχω εδώ και μέρες να στεγνώνει.....
Μέχρι τότε, πολλά φιλιά!

22 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

Ο΄ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!
ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

Διασκέσις είπε...

ΝΑΙΙΙΙΙΙ!μ'αρέσει!!!κι η ανάρτηση κι οι αναμνήσεις κι η νέα ενασχόλησή σου και που το μοιράστηκες ευθύς αμέσως!!Θέλω κι εγώ να μάθω!να ρθω να μελετάμε μαζί;;;
καλή επιτυχία!Φιλιά

Kiki Aposeki είπε...

Κι εγώ ανήκω στους fun!!!! Πράγματι ότι κι αν κάνεις είναι πολύ όμορφο!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

Νίκη είπε...

Ποιός να μας τό' λεγε ότι εκείνα που βαριόμασταν και σνομπάραμε ως πιτσιρίκες θα τα εκτιμούσαμε εικοσι χρόνια μετα... Κι εγώ είχα πλέξει για την ...προίκα μου κάτι δαντέλες ,μα τώρα δήλωσα σημετοχή στα σεμινάρια που θα αρχίσει η Μαρία στο keep thinking για να γνωρίσω τη δημιουργική πλευρά του πλεξόματος!
Πάντως το διχτάκι σου είναι κουκλίστικο και η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα!!

Ξανθή είπε...

Εσύ και να μην κάνεις κάτι ωραίο δεν γίνεται!!
Με το βελονάκι δεν ξέρω και δεν με βοηθούν και τα μάτια μου για λεπτά νήματα αλλά με τις βελόνες πλέκω και σίγουρα είναι μια καλή ενασχόληση.
Καλό μήνα!!!

Ρένα είπε...

Έχεις δίκιο που θέλεις να ασχοληθείς με το πλέξιμο!!!!Είναι απο τις πιο δημιουργικές ασχολίες !!!Κι εκεί θα διαπρέψεις!!!Είμαι σίγουρη!!!!

Sophie είπε...

Mπράβο Ανεράιδα!!!Το πλέξιμο με το βελονάκι είναι σίγουρα από τα πιο ωραία χόμπυ και θα δεις στη συνέχεια ότι θα κολλήσεις τόσο πολύ που θα λες τι έχανα τόσα χρόνια, μιλάω εκ πείρας!!!Το διχτάκι πανέμορφο,περιμένουμε και τις επόμενες δημιουργίες σου.Καλό βράδυ φιλάκια...

Δημιουργία είπε...

Αντε καλη αρχη και καλα πλεξιματα.Το πλεξιμο με το βελονακι ειναι το καλυτερο αγχολυτικο.

mary's crafts είπε...

Πολυ καλα εκανες και αρχισες το βελονακι!
Κι εγω θα ξεκινησω,εχω πολλες ωρες που πρεπει να καθομαι στο μαγαζι και επειδη δεν μπορω να καταπιανομαι με κολλες και μπογιες θα αρχισω δειλα δειλα γιατι κι εγω τα βασικα ξερω!!!
Πολυ καλη ιδεα μου εδωσες! Να'σαι καλα! Φιλια πολλα!!!

ιρινι είπε...

Καλό Χειμώνα , καλά πλεξίματα...(ετσι με επιασε ξαφνικά πέρυσι να μάθω βελονάκι, δεν ειμαι σίγουρη αν ακόμα θυμάμαι τι εχω μάθει..χαχαχα)!!Εσύ ομως ειμαι σίγουρη οτι θα φτιάξης πολύ ομορφα πράγματα οπως πάντα άλλωστε!
Καλό απόγευμα!

Maria είπε...

Μπράβο κορίτσι μου την καλύτερη δουλειά έκανες!!!το πλέξιμο πάνω από όλα σε χαλαρώνει...αυτό έχω καταλάβει όσες φορές έπιασα βελόνες στα χέρια μου..είμαι σίγουρη ότι και δω θα θριάμβευσις!!!τα φιλιά μου!!

Pepi είπε...

Πολύ ρομαντικό!! και χαλαρωτικό!! Μακάρι να ήξερα κι εγώ να πλέκω! Φιλιά!

Ανεράιδα είπε...

Rena Christodoulou, σε ευχαριστώ! Τι τιμητικό να το λες εσύ αυτό με τις υπέροχες δημιουργίες!!

Άννα, έλα έλα.....ό,τι καλό βρίσκω θα το ανεβάζω....έχεις καμιά ιδέα; έχεις ξαναπιάσει βελονάκι;

Kiki, ξέρεις; Άντε να παίρνει η μια ιδέα από την άλλη....

Νίκη, δεν πήρα είδηση τα σεμινάρια που λες....αν και ούτως ή άλλως είμαι μακριά.....έχεις δίκιο ότι τα σνομπάραμε, χαζοί που φαινόμαστε μερικές φορές!

Ξανθή, η επόμενη ενασχόληση είναι οι βελόνες....Αυτός ο χειμώνας θα είναι αφιερωμένος στο πλέξιμο! Πλέκεις ε; Δε μας τα δείχνεις όμως!

Ρένα, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, φιλιά!

Ανεράιδα είπε...

Sophie, εκ πείρας έ; Για να έρθω να σε μελετήσω!!

Δημιουργία, έχεις δίκιο! Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.....Να βλέπεις τις ειδήσεις πλέκοντας! Η καλύτερη λύση τελικά (αμέσως μετά το κόκκινο κουμπάκι της τηλεόρασης, χαχα)

mary's crafts, ναι προσφέρεται....Ούτε λερώνεσαι, ούτε βάζεις στη μέση πεντακόσια πράγματα.....να ξεκινήσεις!

Riri, έφτιαξες τίποτα; Για να δούμε την πρόοδό σου, κυρία μου!! Τώρα που το σκέφτομαι, και τσάντες ωραίες μπορεί να φτιάξει κανείς....ή να το συνδυάσεις με ύφασμα, σούπερ!!!

Μαράκι μου, σε ευχαριστώ, τι ωραίο σχόλιο! Φιλιά!

Pepi, δεν είναι δύσκολο, ειδικά αν έχεις κάποιον στο περιβάλλον να ξέρει....

Νίκη είπε...

Ανεράιδα μου κι εγω μακριά είμαι! Τα σεμινάρια είναι διαδικτυακα, μπες στο μπλογκ της Μαρίας για πληροφορίες,αλλιώς στην ανεξάντλητη δεξαμενή του you tube, κι ότι καλό ψαρέψεις εδώ είμαστε...

χρυσάνθη είπε...

Η πρώτη μου ενασχόληση στην παιδική μου ηλικία ήταν το πλέξιμο με βελόνες και μετά με βελονάκι.Αγάπες που δεν ξεχάστηκαν ποτέ , αφού μπορείς να δημιουργήσεις ένα σωρό χρηστικά πράγματα και με μικρό κόστος!!!
Καλή συνέχεια καλή μου Ανεράιδα στο νέο σου χόμπυΕίναι σίγουρο ότι θα μαγευτείς !!!!

Unknown είπε...

Με ότι κι αν καταπιαστείς το αποτέλεσμα είναι υπέροχο Ανεραιδα μου. Καλά χουχουλιάσματα τώρα που αρχίσανε τα πρώτα κρυουλάκια και καλές δημιουργίες !!!!

Διασκέσις είπε...

Ανεράιδα βελονάκι δεν έχω πιάσει ,μόνο βελόνες!Προ αμνημονεύτων ετών βέβαια αλλά το πλέξιμο και ιδιαίτερα το κέντημα μου άρεζαν πολύ!Νομίζω πως η γενιά μας έχει λίγο πολύ παρόμοιες εικόνες γιαγιάδων και μαμάδων που έπλεκαν και κεντούσαν!!Θυμάμαι όλες οι γυναίκες στην εύρυτερη οικογένεια ήταν μ'ένα ζευγάρι βελόνες στο χέρι!!Σήμερα αμφιβάλλω αν θα θυμάμαι πράμα(!)από το πλέξιμο!!!Φιλιά

χαραυγή είπε...

Όμορφες αναμνήσεις!!Πραγματικά όλες λίγο ή πολύ έχουμε ασχοληθεί!!Εγώ πλέκω με το βελονάκι αλλά θέλω να μάθω και με τις βελόνες!!Μόλις πιάσει ο χειμώνας σίγουρα θα το προσπαθήσω!!Μην ξεχάσω να σ' ευχαριστήσω για την πρόσκληση στο παιχνίδι!! Φιλιά και καλή συνέχεια!!

Rena είπε...

Α,τι ωραία ιδέα,είναι τέλειο και για δωράκι!

KatrinArt είπε...

Γεια στα χερια σου !!!! Ειδες που λεμε μαθε τεχνη κι αστηνε? θα ηθελα πολυ να μαθω... μονο με βελονες μεγαλες εχω πλεξει κατι κασκολ. Αυτο μονο. Μπραβο σου και παλι!!!!!

Λαμπρινή είπε...

Πολύ όμορφο αυτό που έφτιαξες για τα μαλλιά,δεν το είχα ξαναδεί!Στο σπίτι μας η μαμά μου πάντα έπλεκε κάτι(ακόμα το κάνει δηλαδή!)και είχαν μάθει και οι αδελφές μου!Εγώ δεν δοκίμασα ούτε μια φορά παρόλο που με παρακινούσαν συνέχεια!!!Είχα αλλού το μυαλό μου!Πολύ καλό είναι που ασχολήθηκες ξανά μ'αυτό το χόμπι όμως μην σε συνεπάρει εντελώς και αφήσεις τα άλλα...ξέρεις αυτά τα νεραιδορόζ που με ξετρελένουν!!!χαχαχαχαχα!!Πολλά φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails