23.3.12

Σπιτάκι από φελιζόλ και νεράιδα από βαμβακερό φανελάκι και τούλι

Οι σημερινές δημιουργίες είναι μες στο ροζ.....προορίζονται για μια μικρή πριγκίπισσα που θα βαφτιστεί σύντομα και προέρχονται από την Έλενα, την κοπέλα του νονού της μικρής! Η Έλενα αποφάσισε να φτιάξει ένα σπιτάκι από φελιζόλ, για να τοποθετήσει τα χωνάκια με τις καραμέλες για τα παιδάκια....Αργότερα, η μικρή θα κρατήσει το σπιτάκι για να παίζει με τις κούκλες της.....







Η ίδια γράφει: "Το σπίτι αποδείχθηκε δύσκολη δουλειά καθώς το φελιζόλ μου φάνηκε δύσκολο σαν υλικό.  Αφού το έβαψα με τα κατάλληλα χρώματα, χρησιμοποίησα μια παλιά γάζα που είχα για να κάνω κουρτίνες και τις διακόσμησα με κορδέλες σε άσπρο και ρόζ σαν τρέσα από πάνω. Στη συνέχεια, με την ίδια γάζα έφτιαξα καραμελίτσες  και διακόσμησα το γείσο της οροφής. Στην οροφή επίσης καθώς και στα πλάγια του σπιτιού εκεί που υπήρχαν σημάδια από τα καρφάκια αγόρασα και έβαλα ξύλινες πεταλούδες πολύ οικονομικές 0,15 λεπτά το τεμάχιο. Στην κορυφή της σκεπής  είχα ένα θέμα καθώς δεν ήξερα τί να βάλω.Το θέμα της βάφτισης είναι η κορώνα αλλά δυστυχώς όλες οι κορώνες που βρήκα στο εμπόριο ξεπερνούσαν το μπάτζετ μου οπότε στράφηκα σε κάτι που ταιριάζει. Έφτιαξα από ένα παλιό μακό μπλουζάκι πριγκίπισσες και τις γέμισα με γέμισμα από ένα παλιό μαξιλάρι.Για μαλλιά χρησιμοποίησα κλωστή πλεξίματος ενώ το φόρεμα το έφτιαξα με τον τρόπο που έκανες εσύ τις tutus. Τις κορωνίτσες τους τις έκανα με φύλλο αλουμινίου και έτοιμες!!! Το ίδιο έκανα και στο κουτί των μαρτυρικών. 


Επίσης θέλω να τονίσω πως όταν υπάρχει όρεξη και θέληση μπορείς να κατασκευάσεις πολύ όμορφα πράγματα από πολύ απλά υλικά και είναι προτιμότερο από οποιοδήποτε άλλο δώρο γιατί είναι φτιαγμένο με αγάπη."




Συμφωνούμε απόλυτα, Έλενα! Απέδειξες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πως δεν εξαρτώνται όλα από το χρήμα....σε μερικές περιπτώσεις η φαντασία, το μεράκι, η διάθεση και η επιθυμία για προσφορά έχουν αξεπέραστα αποτελέσματα!!!

Μ΄ άρεσε πολύ το σπιτάκι, αλλά εντυπωσιάστηκα και από τις νεράιδες! Αν μου έλεγε κανείς ότι με ένα παλιό φανελάκι και γενικά με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι μπορείς να φτιάξεις όσο μεγάλες ή μικρές νεράιδες θέλεις, ακόμα κι εγώ που έχω δει πολλές φορές τι αποτελέσματα έχει η προσπάθεια για ανακύκλωση θα είχα τις επιφυλάξεις μου!


Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κάποιο αντίστοιχο σπιτάκι, θυμηθείτε ότι το φελιζόλ κόβεται πιο εύκολα με ζεστό μαχαίρι/κοπίδι. Αν επιλέξετε τη λύση με το χαρτόνι μακέτας (είναι λίγο ακριβότερο από το φελιζόλ) δείτε τα σπιτάκια που είχα φτιάξει για τη βάφτιση της μικρής μου σε αυτήν την ανάρτηση. Πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για ένα πρόχειρο κουκλόσπιτο....
















H Έλενα θέλει να φτιάξει και ένα βιβλίο ευχών  (οδηγίες εδώ και εδώ)
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

17 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!

eleni είπε...

Κουκλίστικα όλα,Ανεράιδα!
Δύσκολα τα βρίσκω,γι΄αυτό και σας θαυμάζω,που φτιάχνετε τόσο όμορφες δημιουργίες.
Φιλιά!

Φιλία είπε...

Τέλειο το σπιτάκι της Έλενας και με πολύ ευρηματικές λύσεις στα "δύσκολα"!!!!
Και τα δικά σου όμως - τώρα τα είδα - με ξετρέλαναν!!!!
Φιλάκια και καλό Σ/Κ

PEONY είπε...

Φανταστικά όλα, τέλεια, υπέροχα!

purpleleath είπε...

Μπράβο στην Έλενα!!! Πολύ όμορφο το σπιτάκι! Και τα δικά σου είναι υπέροχα! Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

περιμενουμε με ανυπομονισια τις καινουριες κατασκευες σου..αργεις!!!!

Δέσποινα είπε...

Καλά,το κουκλόσπιτο ειδικά είναι τέλειο!

Rena είπε...

Τέλεια ιδέα για βάπτιση,πολύ ωραία δουλειά!!!!
Και να προσθέσω πως το φελιζόλ βάφεται και δύσκολα και θέλει προσοχή στην επιλογή της μπογιάς γιατί μπορεί να σας λιώσει.

Madlen είπε...

Τι γλυκά που είναι όλα!!

Βίκυ είπε...

Είναι όλα φανταστικά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Οι ωραιώτερες μπουμπουνιέρες που έχω δει για βάπτιση..καλά θα ξετρελλάθηκαν τα μικρά.Πόσες έφτιαξε βρε θηρίο!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Καταπληκτικά είναι όλα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πολύ ομορφη ιδέα τα σπιτακια..ειναι τέλεια...αλλα και παρα πολύ δουλειά...μπράβο σου.. κουκλιστικα ειναι...φιλια...

marileni είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!

alex είπε...

Ομορφες και πρωτοτυπες κατασκευες!!
φιλια πολλα και καλη εβδομαδα!

Καλλιόπη είπε...

Νεραιδοκουκλόσπιτα !!! Πολύ ωραία ιδέα και υπέροχα εφαρμοσμένη. Νεραιδοόμορφα σπιτάκια.

Ανώνυμος είπε...

Πόλύ όμορφο το κουκλόσπιτο! Όσον αφορά τη δυσκολία του φελιζόλ,αν πυρώσεις το κοπίδι με τον αναπτήρα , το φελιζόλ κόβεται σα βούτυρο

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails