10.4.12

Λαμπάδες με παραστάσεις από φύλλο αλουμινίου

Τι πιο όμορφο για το βράδυ της Ανάστασης από μια ωραία χειροποίητη λαμπάδα! Πώς τη φτιάχνουμε όμως; Με ταπεινά, ευτελή υλικά, απομεινάρια από παλιότερα δώρα, μπομπονιέρες, προσκλήσεις κλπ. μπορεί να φτιάξει κανείς πανέμορφες λαμπάδες! Λίγη κορδέλα και μερικά λουλουδάκια, μικρά μοτίβα από χαρτοπετσέτα κολλημένη πάνω στο κερί, λίγος σπάγγος κι ένα ζωάκι από πηλό ή τσόχα αρκούν για ένα ασυνήθιστο και όμορφο αποτέλεσμα!

Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει το χρόνο, το μεράκι, την όρεξη βρε αδερφέ να διακοσμήσει μόνος του μια λαμπάδα για το βαφτιστήρι ή το παιδί του, υπάρχει λύση: να αγοράσει μια χειροποίητη οικονομική λαμπάδα! Οικονομική γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και γιατί ο συμβολισμός της λαμπάδας καμία σχέση δεν έχει με το χρήμα και το "πλούσιο" δώρο.

Θα μου πείτε, υπάρχουν και τα παιχνίδια με "δώρο" λαμπάδα, που, σύμφωνα και με τη γνωστή διαφήμιση, έχουν και καλές τιμές..... Ακόμα κι αν το κόστος όμως είναι το ίδιο, το μήνυμα διαφέρει! Η εμπέδωση της συνήθειας του να προσφέρουμε ως δώρο το παιχνίδι και παρεμπιπτόντως κι ένα κερί για την Ανάσταση εμπορευματοποιεί στα μάτια των παιδιών την ομορφότερη γιορτή της άνοιξης και την υποβιβάζει σε μια απλή συναλλαγή.

Και μετά από το κήρυγμα, να σας δείξω τι λαμπαδίτσες έφτιαξα:
Οι δύο είναι με φύλλο αλουμινίου και η τρίτη απλώς με μια στολισμένη κορδέλα
(συγνώμη για τις άθλιες φωτογραφίες)






και οι τρεις μαζί


Για το πώς επεξεργαζόμαστε το φύλλο αλουμινίου μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στη σχετική ανάρτηση εδώ. Μια πρόχειρη περιγραφή  ακολουθεί:
Κατόπιν διακοσμώ με γκλίτερ, βάζω ένα πον πον για ουρίτσα και μια κορδελίτσα στο λαιμό και είναι έτοιμο να κολληθεί στη λαμπάδα, που έχω πριν τυλίξει με σπάγγο. Κολλάω με ζεστή σιλικόνη και καμαρώνω!

Εννοείται ότι πάνω στο σπάγκο μπορούμε να κολλήσουμε ό,τι θέλουμε.....από χάρτινες φιγούρες, μέχρι μικρά παιχνιδάκια.... Τα όρια θα τα βάλει μόνο η φαντασία μας!

Επανέρχομαι με τη βαφή των αυγών, φέτος λέω να δοκιμάσω και με κρεμμυδόφυλλα, εκτός από το ριζάρι, το κόκκινο λάχανο και το χαμομήλι ή κάρυ. Δείτε εδώ τα περσινά μου, οικολογικά, πολύχρωμα αυγουλάκια!!!

Μέχρι τότε, καλά να περνάτε!


13 σχόλια:

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Πολύ όμορφες οι λαμπάδες σου!! Κι εγώ φέτος δούλεψα πολύ με το αλουμίνιο, θα τις δεις στην επόμενη ανάρτησή μου... Όσο για τις λαμπάδες με τις κούκλες και τα παιχνίδια προσωπικά δε μου άρεσαν ούτε όταν ήμουν παιδάκι!!

Heaven Creations είπε...

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

Marie είπε...

Μπράβο! Και του χρονου!!!

Elena El Papadopoulou είπε...

Πολύ πολύ όμορφες!!!
Καλό Πάσχα να έχουμέ!!!

Rena είπε...

Πολύ όμορφες και του χρόνου!!!
Καλή Ανάσταση!!!!
Καλό Πάσχα!!!

Marie-Anne είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !! Ότι και να φτιάξεις εσύ είναι πανέμορφο !

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σου εύχομαι καλό Πάσχα. Να περάσετε όμορφα.

eleni είπε...

Υπέροχες,Ανεράιδα!
Καλό Πάσχα!
Φιλιά!

annettaspace είπε...

Πολύ χαρούμενες, με ωραία χρώματα, το φύλλο αλουμίνιου δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά οι αναρτήσεις σου είναι πρόκληση!! Και του χρόνου, καλή Ανάσταση

Φιλία είπε...

Υπέροχες, Ανεράιδα μου!!!
Αλλά, η διακοσμημένη κορδέλα, τι να σου πω, με γοήτευσε!!!!
Φιλιά πολλά

stavroula m είπε...

Ανεράιδα και του χρόνου!!!! Πολύ όμορφες οι λαμπάδες σου!!!! Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση!!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

Amanda είπε...

εκανα το δεντρακι και ειναι πανευκολο και τελειο!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails