15.12.12

Αγγελάκια από πηλό





Αυτά τα αγγελάκια είναι εύκολα και γρήγορα.....είναι ιδανικά για χριστουγεννιάτικη κατασκευή νηπιαγωγείου ή παιδικού σταθμού καθώς το μόνο υλικό που απαιτούν είναι αυτοξηραινόμενος πηλός, ένα ξυλάκι για σουβλάκι και λίγο χρώμα....αν και, και λευκά να τα αφήσετε είναι μια χαρά.....

Ανοίγουμε ένα στρογγυλό κομμάτι πηλού σε φύλλο.....Στο κάτω μέρος φτιάχνουμε το ρούχο διπλώνοντας τον πηλό σαν βεντάλια μέχρι να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Στο πάνω αριστερό και δεξιό κομμάτι πατάμε ένα κουπ πατ καρδούλα για να κάνουμε τα φτερά (ή τα σχεδιάζουμε μόνοι μας με το ξυλάκι).....κόβουμε τον πηλό που περισσεύει αριστερά και δεξιά. Κατόπιν, με ένα ξύλο για σουβλάκι πατάμε τα φτερά να κάνουν γραμμούλες. Στη συνέχεια κάνουμε το κεφάλι, φτιάχνουμε μια μπάλα με πηλό πατάμε πάνω της και στα πλάγια τη μυτερή άκρη του ξύλου για να φτιάξουμε τα μάτια και την πίσω του άκρη για το στόμα. Κολλάμε το κεφάλι με λίγο νεράκι στο κατάλληλο σημείο και γυρίζουμε το κομμάτι του πηλού που μένει αποπάνω ώστε να σχηματίσει τα μαλλιά.  Το αγγελάκι μας είναι έτοιμο και το αφήνουμε να ξεραθεί.

4 σχόλια:

debbgoud είπε...

πολύ όμορφα!ΧΧρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2013!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα αγγελάκια, σε όλες τους τις μορφές... Χρόνια πολλά και πάνω απ' όλα ευτυχισμένα εύχομαι!!

Demi είπε...

Ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει, σε όλη την οικογένεια, ότι επιθυμείτε!!!! Χρονια πολλα με υγεία χαρα αγαπη ευτυχία!!!!

Λαμπρινή είπε...

Ανεραιδούλα μου,χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ότι επιθυμείτε!!Πολλά φιλιά!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails