4.3.13

Μασκέ παιδικό πάρτυ από τη Βελίνα

Θεωρώ όσους γονείς γιορτάζουν αυτήν την περίοδο τα γενέθλια των παιδιών τους λίγο πιο τυχερούς....είναι πολύ ωραίο να μπορείς να οργανώνεις μασκέ πάρτυ για τα γενέθλια του παιδιού σου, γιατί είναι αλήθεια ότι σε τέτοια περίπτωση διασκεδάζουν ακόμα περισσότερο και οι γονείς και τα παιδιά!  Την εποχή που ζούμε ειδικά, που περισσεύει η κατήφεια και τα προβλήματα, τέτοιου είδους γιορτούλες, με καλούς φίλους, παιδιά, μασκαρέματα και καλή διάθεση όχι απλώς αποτελούν μια ευχάριστη ανάπαυλα από την καθημερινότητα, αλλά και είναι απαραίτητες για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

Ξέρω ότι όλοι μας πια σκεφτόμαστε τα έξοδα.....όλοι υπολογίζουμε την παραμικρή δαπάνη.....δεν είναι όμως ανάγκη να ξοδέψουμε πολλά ούτε ο στόχος είναι να εντυπωσιάσουμε τον κόσμο που θα δεχτούμε.....ο στόχος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι να περάσουμε όλοι καλά, κι εμείς και τα παιδιά μας! 

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις είναι ένα μέιλ που έλαβα προ ημερών από μια κεφάτη μαμά, τη Βελίνα Ηλιοπούλου, σχετικά με το μασκέ πάρτυ γενεθλίων που οργάνωσε πρόσφατα για τη δίχρονη πια κορούλα της! Η έμπνευση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι αστείρευτη! 

"Καλησπέρα!
Είμαστε δυο τρελλοί γονείς της μικρής μας κουκλιτσας Δήμητρας κ κάναμε μασκέ πάρτυ για τα δεύτερα γενέθλιά της...
Φωνάξαμε τους φίλους μας κ έναν κλόουν για τα παιδιά κ κάναμε τρελό κέφι!
Να σας πω για το μπουφέ μας ξεκινώντας από αριστερά...
  • σκατζόχοιρος με πατατοκεφτέδες (ματάκι κάπαρη κ στόμα αγγουράκι τουρσί)
  • μπόμπα ζαμπόν τυρί τυρί κρέμα
  • φιδάκι με γαλοπούλα μαρούλι τυρί μαγιονέζα
  • αραβικές πίτες με τονοσαλάτα (τόνο, λάχανο, πιπεριά κόκκινη, ντοματίνια, ραπανάκια, μαιντανό αλάτι πιπέρι λεμόνι λάδι μαγιονέζα)
  • σκατζόχοιρος με κεφτεδάκια
  • τυροκαφτερή (φέτα, γιαούρτι λάδι δυόσμο) με καροτάκια κ παξιμαδάκια
  • μακαρονοσαλάτα (πένες τρικολόρε, κάπαρη, ντοματίνια, ελιές, αγγουράκι τουρσί, καλαμπόκι βρασμένο, κρεμμύδι φρέσκο, πιπεριές κ σος μαγιονέζα λίγο κέτσαπ να ροζίσει κ άνηθο)



Η τούρτα ήταν η δεύτερη απαίτηση της κόρης μου (η πρωτη ήταν να ντυθεί κοκκινοσκουφίτσα)οπότε κ αυτήν παραγγείλαμε.


Οι προσκλήσεις φτιάχτηκαν από εμένα κ κόπηκαν στο χέρι με χαρτοκόπτη


Να πω τώρα για τα δωράκια των μικρών μας φίλων...
ήθελα να κάνω κάτι με τα χεράκια μου κ έτσι αποφάσισα να κάνω καδράκια. Ψάρεψα τους γονεις για τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών κ τα έφτιαξα.
τίνκερμπελ, hello kitty, Στρουμφίτα & Barbie ραπουνζέλ για τα κορίτσια
μίκι, γκούφι, ντόναλντ & ντιέγκο για τα αγοράκια
στα μεγαλύτερα δυο παιδάκια δεν τα ζωγράφισα αλλά τα άφησα με το σχέδιο για να ζωγραφίσουν μόνα τους! τι πιο ωραιο από το να κρεμάσουν ένα καδράκι που έχουν ζωγραφίσει μόνα τους...
επίσης έραψα τσαντούλες που λόγω έλλειψης χρόνου έβαλα έξω σιδερότυπα και ένα σιντάκι με παιδικά τραγουδάκια για παιδικό παρτυ του οποίου τη θήκη είχα κάνει μόνη μου..."







Τα εξατομικευμένα καδράκια με τους αγαπημένους ήρωες του κάθε καλεσμένου νομίζω ήταν όλα τα λεφτά! Φαντάζομαι χαρά τα μικρά!!! Να σου ζήσει η κορούλα σου, Βελίνα μου, να τη δεις όπως επιθυμείς και να τη χαίρεσαι πάντοτε χαρούμενη και γερή!! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες που μας έδωσες!! 

Μια άλλη ιδέα είναι το πάρτυ να είναι θεματικό και οι καλεσμένοι ντυμένοι αυστηρά με χειροποίητες στολές (για να μην ξοδευόμαστε κιόλας)! Άλλη ιδέα να πάρετε αφορμή από τη στολή του μικρού που έχει γενέθλια και να οργανώσετε το πάρτυ με αυτή τη θεματική (την ιδέα αυτή αξιοποίησα πέρυσι στο Πάρτυ με θέμα Ισπανία της μικρής μου). Ή, ακόμα καλύτερα, με βάση ένα ωραίο, βολικό και εύκολο θέμα να διαλέξετε και τη στολή του παιδιού!! Τώρα που το σκέφτομαι και το πάρτυ Ραπουνζέλ προσφέρεται για αποκριάτικο θεματικό παρτάκι.....τα κοριτσάκια όλα Ραπουνζέλ και τα αγοράκια όλα Φλιν Ράιντερ, χαχα.....

Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες.....εμείς πάλι τα φετινά γενέθλια θα τα γιορτάσουμε λιτά και οικογενειακά.....η μαμά, παρά τα όσα έγραψε πιο πάνω,  δεν έχει πολλή όρεξη φέτος....
Καλό απόγευμα!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ζησει η μικρουλα οτι καλυτερο ευχομαι γερη και δυνατη!!!!
Και εμεις αυτο το σαββατοκυριακο καναμε παρτι μασκε..συνηθος τετοια εποχη πεφτουν τα γεννεθλια μας παντα σε νηστια είναι πρωτη φορα που πετυχαίνουμε στα γεννεθλια μας αποκριες οποτε δεν το σκέφτηκα καθόλου ηξερα οτι θα είναι σιγουρα μασκε το παρτι μας αξιζε το κοπο ολα τα παιδια ηταν ενθουσιασμενα που θα ερθουν ντυμενα,,,συμφωνω απολυτα μαζι σου σε οποιο παιδακι πεφτουν γεννεθλια η γιορτι σε περιοδο αποκριας ειναι πολυ πολυ τυχερα!!!!
Φιλακια πολλα!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Μπράβο στη μαμά και φυσικά να τους ζήσει η κορούλα τους!!! Τα καδράκια φοβερά!!! Callie by Anthomeli

spoon_n_love είπε...

Αχ τι ωραία που είναι όλα,να ζήσει η μικρή να είναι καλότυχη.Σε φιλώ γλυκειά μου Ανεράιδα (αυτές τις μέρες θα προσπαθήσω να φτιάξω την tutu για τη μικρή μου)Να είσαι καλα

Ανώνυμος είπε...

Να σου ζήσει η μικρή σου, Βελίνα! Πολύ όμορφα όλα! Εμάς πάλι για λίγες μέρες δεν είχε ανοίξει το Τριώδιο κι έτσι δεν κάναμε μασκέ πάρτυ-του χρόνου όμως που θα είναι δυο και θα καταλαβαίνει, κάτι θα κάνουμε...!
Αθηνά

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες κ κυρίως εσένα ανεράιδα μου για την παρουσίαση. να είστε όλες καλά κ καλές δημιουργίες. προσπαθώ μέρες τώρα να σου στείλω κ δεν τα καταφέρνω οπότε σου στέλνω σαν ανώνυμος. Βελίνα

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails