31.10.11

Ψωμί από τον αρτοποιητή

Θυμάστε τους προβληματισμούς μου για το τυποποιημένο ψωμί του τοστ από το Σούπερ Μάρκετ και τις απόπειρές μου να φτιάξω ψωμάκια για να το αντικαταστήσω; (βλέπε σχετική ανάρτηση). Βρήκα κι άλλον ένα τρόπο να έχω σχεδόν πάντα ψωμί για τοστ, νόστιμο και υγιεινό, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά! Αγόρασα έναν αρτοπαρασκευαστή!

Η αλήθεια είναι ότι είχα ακούσει γι' αυτό το μηχάνημα, τον αρτοποιητή ή αρτοπαρασκευαστή, αλλά ποτέ δεν είχα σκοπό να αγοράσω. Τρώμε που τρώμε ως οικογένεια πολύ ψωμί, αν το φτιάχναμε και μόνοι μας δε θα κάναμε άλλη δουλειά! Η ιδέα να αγοράσω έναν μου κατέβηκε όταν είδα την προσφορά του γνωστού πια γερμανικού σούπερ μάρκετ.....Αφού μας έχουν κάνει να λέμε το ψωμί ψωμάκι, ας αγοράσουμε κι ένα μηχάνημα να το φτιάχνουμε πιο εύκολα, σκέφτηκα.....Από την άλλη, ας μας προμηθεύσουν και κάτι πιο χρήσιμο από τηλέφωνα και υποβρύχια που γέρνουν οι ....φίλοι μας, οι Γερμανοί.....(ας κάνουμε λίγο χιούμορ, black humor βέβαια....)

Η αλήθεια είναι ότι τον αγόρασα χωρίς να έχω πολλές προσδοκίες.....όμως, με το που τον δοκιμάσαμε ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς!! Ζεστό, σπιτικό ψωμάκι με ελάχιστο κόπο!! Απλώς ρίχνεις τα υλικά στο μηχάνημα και το θέλεις σε λειτουργία! Μετά από τρεις περίπου ώρες (το αργότερο) σου γαργαλάει τα ρουθούνια η μυρωδιά λαχταριστού, φρέσκου ψωμιού!! Το καλύτερο: μπορείς να τον προγραμματίσεις 15 ώρες πριν, ώστε να σε ξυπνήσει αυτή η θεσπέσια μυρωδιά, και να εκμεταλλευτείς με αυτόν τον τρόπο και το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ (όλα τα σκεφτόμαστε πια!). Επίσης εκτός από ψωμί αναφέρεται στις οδηγίες ότι μπορείς να φτιάξεις και μαρμελάδα, αυτό όμως δεν το δοκίμασα.

Το βιβλίο των συνταγών είναι αρκετά περιεκτικό, όμως χρειάστηκε να προσαρμόσω λίγο τις δόσεις. Μετά από κάποιους πειραματισμούς, κατέληξα λοιπόν στις παρακάτω συνταγές:

Λευκό ψωμί
Υλικά
360 μλ νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
1,5 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
600γρ. αλεύρι λευκό
ένα φακελάκι μαγιά

Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω στον αρτοπαρασκευαστή και τον θέτουμε σε λειτουργία στο 2ο πρόγραμμα. Μετά από τρεις περίπου ώρες έχω ένα αφράτο ψωμί όπως το παρακάτω. 

Ψωμί ολικής

Η ίδια συνταγή με την προηγούμενη, αλλά αντικαθιστώ όσα γραμμάρια θέλω από το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής.

Αυτό το ψωμί αλειμμένο με μέλι είναι υπέροχο!



Σταφιδόψωμο
300μλ νερό
2,5 κουταλιές σούπας βούτυρο
1, 5 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
540 γρ. λευκό αλεύρι
100 γρ. σταφίδες
3/4 πακετάκι μαγιά


Αν δε βάλετε σταφίδες και προσθέσετε λίγο ακόμα μέλι θα έχετε ένα πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, κάτι σαν άρτο. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί με διάφορους σπόρους, τυρόψωμο, με αλεύρι σίκαλης, σταρένιο κ.α. Κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι ότι η μηχανή μπορεί απλώς να ζυμώσει τα υλικά και μετά να βγει η ζύμη και να ψηθεί στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ζύμη για πίτσα ή τσουρέκι (θα δοκιμαστεί οσονούπω).

Το κακό της όλης υπόθεσης: επειδή το έχεις όποτε θέλεις, του δίνεις και καταλαβαίνει! Τρως πολύυυυ ψωμί! Κάτι άλλο που δεν το περίμενα είναι ότι παραδόξως δεν κάνεις μεγάλη οικονομία! Το αλεύρι στοιχίζει αρκετά ακριβά, το επώνυμο βέβαια, όχι το χύμα.....το ίδιο και η μαγιά. Κάτι γλιτώνεις ωστόσο....κι αυτό το κάτι είναι σημαντικό τις δύσκολες μέρες που ζούμε!



36 σχόλια:

foufoula89 είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝ .ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Rena είπε...

Μεγειά,καλά αρτοπαρασκευάσματα!!!!!

Μαρία είπε...

Έχω δοκιμάσει τέτοιο ψωμί και ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο νόστιμο..καλά έκανες και τον αγόρασες..καλό βράδυ και καλή εβδομάδα..φιλιά

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!
ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΨΩΜΑΚΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΤΗ!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΟΜΩΣ!!!!!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!!!!
ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ Η ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!

Νίκη είπε...

Μοσχοβολάει το φρέσκο ψωμάκι Ανεράιδα μου και δε συγκρίνεται με το αγοραστο (ειδικά με το λάστιχο που πουλάνε για ψωμί οι δικοι μας φουρνοι εδώ). Απο αρτοπαρασκευαστές δεν ξέρω ,ξέρω από καλό παραδοσιακό ζύμωμα, αν και δυστυχως δεν έχουμε ξυλόφουρνο. Το αλεύρι είναι ακριβό αν το πάρεις πακέτο, πιο φθηνό το χύμα από το φούρνο κι ακόμα φθηνότερο και καλύτερο αν βρεις κάποιο μύλο και το πάρεις από κει!
Καλό μήνα και καλά ψησίματα!

το χειρότεχνο είπε...

μμμμ λαχταριστω ψωμι!!!!καλοφαγωτο κ αν ξεκινησεις δεν θα σταματησεις γιατι μετα δεν θα συμβιβαζεσαι!! εγω ζυμωνω εδω κ 1 χρονο καθε εβδομαδα!!!!

Κατερινα είπε...

Ανεραιδα μου το σκεφτομαι εδω και καιρο να αγορασω εναν!!Με επεισες με τα σχολια σου και το αποφασισα!!καλη σου βδομαδα...

Παπίτσα είπε...

Να κάνω μία σημείωση, καθώς χρησιμοποιώ το ίδιο μηχάνημα και κάνω τις ίδιες συνταγές.
Στην πρώτη συνταγή το νερό είναι 320ml και στο ολικής αλέσεως έχει κι άλλες διαφορές και στα άλευρα και στη μαγιά.

Καλή επιτυχία με τα υπόλοιπα ψωμιά σου! Δοκίμασε ολικής με ελιές: μέχρι το βράδυ δε θα μείνει ψίχουλο!

Ανεράιδα είπε...

Βρε κορίτσια, καταρχάς ευχαριστώ! Κατά δεύτερον, σας θαυμάζω πολύ εσάς που ζυμώνετε!! Πού βρίσκετε τό χρόνο.....και το κουράγιο! Όσοι δεν έχετε αγοράσει ακόμα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Όσο για τις συνταγές, Παπίτσα, αυτές που ανέβασα είναι οι δικές μου διασκευές, που διαφέρουν λίγο από τις αντίστοιχες του βιβλίου συνταγών....εξού και οι αποκλίσεις και στο νερό και στο αλεύρι. Κατέληξα σ' αυτές μετά από κάμποσες δοκιμές, αλλά φυσικά πάντα υπάρχει περιθώριο για κάτι καλύτερο! Για το ολικής ας πούμε, δεν έχω κάνει πολλούς πειραματισμούς, παρά μόνο αυτόν που προτείνω (δεν ακολούθησα το βιβλίο καθόλου δηλαδή). Έχει και μια μαγεία το όλο εγχείρημα, να δεις δηλαδή πώς θα βγει κάθε φορά το αποτέλεσμα....Ο άντρας μου δοκίμασε μια δυο φορές να βάλει 100 γρ. λιγότερο αλεύρι από το προτεινόμενο....μια χαρά βγήκε το ψωμί, φούσκωσε κλπ, απλώς ήταν δυσκολότερο να κοπεί....Κατά τα άλλα ήταν πολύ αφράτο....
Όσο γι' αυτό που μου προτείνεις, με τις ελιές, έχεις δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί, αν και δεν έχουν μεγάλη πέραση στην οικογένεια οι ελιές, εμένα θα μ' αρέσει πολύ! Τι άλλο φτιάχνεις στο μηχάνημα, πες και καμιά άλλη ιδέα!

Unknown είπε...

η αληθεια ειναι οτι η δικη μου σχεση με τον αρτοπαρασκευαστη δεν ειναι οτι καλυτερο..δοκιμασα αρκετες συνταγες... ξεχυλισα το ζυμαρακι..το καψα..το κανα πετρα.. κ οτι αλλο μπορειτε να σκεφτειτε.. οδηγιες ελαχιστες συνταγες δικες του σε γλωσσα αγνωστη..οποτε δοκιμες με οτι βρηκα ιντερνετ..μεχριιιιιι που χαλασα το μοχλο μεσα κ δεν εχω να τον αντικαταστησω.. χαχαχαχα μην γελατε καθολου.. οποτε γλυκια μου νεραιδουλα..θα ερχομαι σπιτι σου για ψωμακι..γιατι σε μενα..χλωμο

Ειρηνη Σ είπε...

Aνεραιδα μου καλη ειναι οτι πρεπει αυτο το μηχανιμα στην εποχη που ζουμε
τον πρωτο αρτοπαρασκευαστη μου τον αγορασα πριν 28 χρονια ,τωρα πια που δεν βρησκω ανταλακτικα πηρα εναν σαν τον δικο σου
το αλευρι που βαζεις θελει και το αναλογο νερο
οσο πιο πολυ σταρενιο τοσο αυξανεις την ποσοτητα του νερου
κανειπολυ ομορφα και γρηγορα την μαρμελαδα μονο που θελει λιγο περισσοτερη ζάχαρη ή πηκτινη μηλου
σταφιδοψωμο, τυροψωμο, ελιοψωμο κλπ τα φτιαχνω βγαζοντας τους αναδευτηρες μετα το ηχητικο σημα και οταν θες να το κοψεις σαν ψωμι του τοστ το βαζεις για μιση ωρα στην καταψυξη
μπορεις αντι για ζαχαρη να βαλεις πετιμεζι ή μελι μονο που το βαζεις στην ρυθμιση για το πιο αψητο γιατι η γλυκαντικη ουσια το κανει πιο μαυρο
κανει ομορφο τσουρεκι και ζυμη για πιτσα
να το ευχαριστηθητε γιατι μπορει να μην κανεις μεγαλη οικονομια σε χρημα αλλα τρως αληθινο ψωμι

Pepi είπε...

Χρυσοχέρα μου !! Μπραβο σου για την υπομονή σου ! Φιλιά και καλό μήνα!

Unknown είπε...

Η ιδέα του αρτοκατασκευστή είναι τέλεια αλλά το κακό είναι ότι όντως τρώς πολύυυυυυ και ποτέ δεν σταματάς γιατί χόρτασες. Μόνο που το βλέπεις να αχνίζει ζεστό, αφράτο ψωμάκι... θέλεις να το φας όλο. Με τις ελιές είναι άψογο!!! Τώρα με τις τιμες της ΔΕΗ δεν ξέρω πόσο οικονομία κάνουμε αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι ψωμάκι είναι, από που κρατάει η σκούφια του!!! Καλό μήνα κι από μένα!!!

althea είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ .....ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΖΥΜΗΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ,ΤΣΟΥΡΕΚΙ,ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ,ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΑ . ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 500γρ.ΠΕΡΙΠΟΥ(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΖΥΜΩΜΑ)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ (ΤΟ EXPRESS).ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΨΩΜΙ......ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΆΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΙΑ.ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΞΑΝΑ.

Ξανθή είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!!
Έχω ένα μηχάνημα από το 2000 και δεν τρώμε πια ψωμί από φούρνο με τίποτα.
Το σημαντικότερο όλων είναι το αλεύρι εγώ αγοράζω πάντα από μύλο και χρησιμοποιώ μαγιά νωπή.
Η ποσότητα του νερού πάντα έχει σχέση με την ποιότητα του αλευριού.
Για όσους δεν θέλουν το ψωμί με πολύ ψίχα έχουν την επιλογή του ζυμώματος μόνο στο μηχάνημα και ψήσιμο στο φούρνο σε ότι σχήμα θέλουν αλλά και με όποια γέμιση επιθυμούν.
Καλά ζυμώματα!!!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Έχω κι εγώ σκεφτεί πολλές φορές να πάρω έναν αρτοπαρασκευαστή, καθώς λατρεύω το φρέσκο ψωμάκι, έχω όμως μια αμφιβολία για το αποτέλεσμα που δίνει το μηχάνημα... Φοβάμαι και για τα κιλά που θα πάρω, γιατί δε θα έχω τη σκέψη του ζυμώματος να με σταματάει!! Η ανάρτησή σου πάντως με βάζει σε σκέψεις :)
eirinixeiropoihmata.blogspot.com

Μarion, είπε...

Ωραία ψωμάκια έκανες Αεράϊδα.. Το φρέσκο σπιτικό ψωμάκι έχει άλλη αξία. Στον αρτοπαρασκευαστή είναι πιο ευκολία πάντως.
Καλό μήνα :)

Elena είπε...

Με γεια κοριτσάκι μου!Καλά ψωμομαγειρέματα.Εγώ ακόμα φτιάχνω με τον παραδοσιακό τρόπο...Κάποια στιγμή θα μοντερνοποιηθώ...:-D

annettaspace είπε...

Με την υγειά σου Ανεράιδα. Καλά ψωμιά!!! Εγώ το έχω πάρει αυτό το μηχάνημα εδώ και ένα χρόνο και ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω ψωμάκι της προκοπής!!! Συνήθως μου φουσκώνει πολύ και μετά κάθεται απότομα και γίνεται σκληρό. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου και θα σου πώ.

ArtAtHome είπε...

Άντε καλά ψωμακια ανεραιδα τον έχω και γω και φτιάχνουμε πολύ συχνά σταφιδοψωμο δε μένει τίποτα για την επόμενη .....

Κωνσταντίνα είπε...

Αν καταψύξεις και προζύμι και μετά το κάνεις σκόνη όπως η μαγιά, φτιάχνεις και προζυμένιο ψωμάκι. Το κάνει η πεθερά μου έτσι και είναι τέλειο. Και αν αγοράζεις σακί με αλεύρι είναι πιο οικονομικό, να είσαι σίγουρη! Καλά αρτοψησίματα!

Demi είπε...

Ολο λέω να πάρω ενα αρτοπαρασκευαστή και το αμελώ..πραγματικά ειναι πολύ χρησιμος...μπράβο ΑΝΕΡΑΙΔΑ ΥΠΈΡΟΧΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΟΥ!

Δημιουργία είπε...

Μεγεια το γκατζετακι,καλα ζυμωματα να εχεις.

KaPaworld είπε...

Εχω και εγώ τα τελευταία 5 χρόνια.Τρώμε υπέροχο φρέσκο ψωμάκι κάθε μέρα.Πολύ πολύ υγιεινό... άσε που το σπίτι μοσχοβολάει!!!

Λαμπρινή είπε...

Με τόσα που διάβασα ζήλεψα.Τον θέλω κι εγώ αλλά που θα τον βρω...δεν τον έχει πάρει το μάτι μου πουθενά!!Εγώ ζυμώνω δύο φορές την εβδομάδα αλλά με τον αρτοπαρασκευαστή θα είναι σίγουρα πιο εύκολο!
Αγοράζω το αλεύρι σε σακί 5 κιλών και κοστίζει 5 ευρώ.Είναι καλή τιμή νομίζω και το κυριότερο, ξέρεις τι τρως!!Καλό μήνα!

Claire είπε...

Κι εγώ τον έχω καταβολευτεί τον αρτοπαρασκευαστή! Τι ψωμιά, τι πίτσες, άλλο πράγμα! Μόνο που ψάχνω κι εγώ να βρω από κάπου χύμα αλεύρι, ακόμα καλύτερα από μύλο, αλλά και χύμα μαγιά, γιατί το προζύμι φοβάμαι πως θα μου αποτύχει. Μύλο μέσα στην Αθήνα πού να βρω;

SpIrToKoYto είπε...

πραγματικά μεγάλη ευκολία και ξέρεις και τί τρως...
δεν αγοράζω ψωμί εδώ και πολλά χρόνια...
κι εγώ ακολουθώ πολλές φορές τη μέθοδο που είπε η Ξανθή...
ζύμωμα στον αρτοπαρασκευαστή και ψήσιμο στο φούρνο...
καλό μήνα...-:))

annettaspace είπε...

Το έκανα χτές το απόγευμα, με τις δικές σου αναλογίες και γιά πρώτη φορά φάγαμε ψωμί της προκοπής από αυτό το μηχάνημα!!!!!!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

jenny είπε...

Καλή η επιλογή σου. Εδώ και πολύ καιρό φτιάχνω στο μηχάνημα αλλά τη συνταγή μου την έδωσε ένας παπούς που μου πουλούσε το αλεύρι. Μου είπε λοιπόν πως αν θέλω να δω όφελος από το μηχάνημα να απλουστεύσω κάποια πράγματα οπότε τον άκουσα: 600γρ. αλεύρι που τα έχεις έτοιμα σε σακουλάκια δηλ. ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα. Νερό 310ml που είναι ακριβώς η κούπα μου για το νες. Χρησιμοποιώ μόνο νωπή μαγιά αν και το εγχειρίδιο έλεγε αυστηρά όχι και βάζω και προζύμι που έχω πιάσει με σταυρολούλουδο από τη μέρα του Σταυρού. Δεν βάζω λάδι γιατί και όταν το αφαίρεσα δεν είδα διαφορά. Είναι υπέροχο και για να ξεγελιόμαστε κόβω στη μέση τις φέτες ώστε να χορταίνει το μάτι γιατί αλλιώς θα μας βγει ακριβό το μηχάνημα αφού θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε γυμναστήριο.... Φιλάκια!

Ελευθερία είπε...

και εμενα μου εχει λυσει τα χερια ο αρτοπαρασκευαστης
αν και στην αρχη... τρωγαμε παρα πολυ ψωμι οπως ηταν ζεστο
ευτυχως με τον καιρο το συνηθισαμε και τρωμε φυσιολογικα
τωρ αγια το αλευρι... βρηκα το εργοστασιο και παιρνω το 25 κιλο τσουβαλι γυρο στα 16 ευρω

καλα ζυμωματα!!!!!!!!!

Ανεράιδα είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΕΣ ΖΥΜΩΝΕΤΕ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ!
ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φτιάχνω συνταγή στον αρτοπαρασκευαστή για πολύσπορο και είναι το κάτι άλλο. Την συνταγή την προσάρμοσα μόνη μου

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιμπτώντως, μήπως έχει ακούσει καμμιά κοπέλα εάν υπάρχει συσκευή οικιακής χρήσης για κοπή ψωμιού σε φέτες του τόστ;;;; Οπου και να έχω ψάξει έχω βρει μόνο επαγγελματικής χρήσης που το κόστος είναι πάνω από 2.000 ευρώ

Ανώνυμος είπε...

αυτό το σταφιδόψομο φένεται πολύ μαλακό και αφράτο και σκευτόμουνα αμα αντί για μελι βάλω ζάχαρη, και δεν βαλω σταφίδες θα ειναι καλό για ψωμί του τοστ ή όχι?

Ανεράιδα είπε...

Με 1,5 κουταλιές ζάχαρη θα είναι πιστεύω πολύ γλυκό....αν πάλι μειώσεις τη ζάχαρη ερχόμαστε στην τυπική συνταγή για ψωμί του τοστ.....κάνε πάντως μια δοκιμή....ούτως ή άλλως ωραίο και νοστιμο βγαίνει.....

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και απο εμενα. Το δικο μου σχολιο για τον αρτοπαρασκευαστη ειναι οτι μετα το πλυντηριο πιατων ειναι το πιο χρησιμο μηχανημα για την κουζινα. Το ψωμι που φτιαχνει δεν συγκρινεται με τιποτα με αυτο του φουρνου. Αλευρι παιρνω απο τον φουρνο χυμα, μαγια σκονη και τσουπ! ετοιμο το ψωμι. Το χρησιμοποιω 2 φορες την εβδομδδα, το ρυθμιζω ωστε να ειναι ετοιμο το ψωμι το πρωι πριν φυγω για την δουλεια και το σπιτι μοσχομυριζει!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails