30.3.10

Πασχαλινά τσουρεκάκια

Για τα μικρά τσουρεκάκια δεν έχω συνταγή να με ικανοποιεί.... έψαχνα λοιπόν μία χωρίς αμμωνία, αλλά τα βιβλία μαγειρικής που έχω δεν είχαν τέτοια συνταγή. Τελικά, αποφάσισα να φτιάξω τα μπισκοτάκια βουτύρου (δοκιμασμένη συνταγή) δίνοντάς τους με το κορνέ σχήμα τσουρεκιού. Η ζύμη στα μπισκότα αυτά γίνεται αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται, χρειάζεται μπισκοτομηχανή. Για τα τσουρεκάκια την έβαλα στο κορνέ και σχημάτισα τα σχήματα που βλέπετε στην εικόνα. Μου πήρε λιγότερο χρόνο και δε λέρωσα και με ζύμη τα (πολύπαθα και μονίμως σκασμένα) χεράκια μου.


Κατόπιν εορτής βρήκα και συνταγή για ωραιότατα κουλουράκια-τσουρεκάκια χωρίς αμμωνία στη Μικρή Κουζίνα, μπορεί να την κάνω και αυτή και να βάλω και τις μικρές στο παιχνίδι (ούτως ή άλλως, και θα δώσω πολλά και τρώμε πολλά, οπότε χαμένα δε θα πάνε). Ευχαριστώ Κική!!!

6 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Και του χρόνου πολυτάλαντη Ανεράιδα!!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μμμμμμ
Λες και οσφραίνομαι την μυρωδια...
Φυλαξε μου κανενα της γλυκατζους
χα χα

Betty's Cuisine είπε...

Ζωγράφισες πάλι!

Και του χρόνου να είσαι καλά!

neli είπε...

Μμμμμ!!!
Λαχταριστά λαχταριστά!!!!
Και του χρόνου!

Demi είπε...

Τέλεια μιαμμμμμ μπραβο σου !!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Ανεράιδα είπε...

Ευχαριστώ κορίτσια, καλές γιορτές να περάσουμε!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails